lauantai 7. heinäkuuta 2012

Ypäjän kisaviikko 2012

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla!

Nyt on yksi haaveistani toteutettu ja päästy hyppäämään Derbykentällä! Muistan kun joskus ehkä 6-vuotiaana Finnderbyssä vannoin itselleni, että tuolla minäkin vielä joskus ratsastan. No eihän Kisaviikon ysikymppi nyt mikään Finnderby ole, mutta kuitenkin ;) Meidän luokassa oli 50 lähtöä ja itse lähdin vissiin numerolla 43. Selailin eilen illalla lähtölistoja ja huomasin, että mukana oli mm. Jaanus Mitt, joka on joskus Rasmullakin hypännyt, sekä Danskun puoliveli Grisu. Kumpaakaan en kyllä paikanpäällä nähnyt.




Lähdettiin jo puoli seitsemän aikaan ajamaan, koska meillä oli pientä ongelmaa auton ja kopin saamisen kanssa, ja ajettiin sitten autolla, jonka vetämisen äärirajoilla oli koppi plus kaksi isoa puoliveristä. Ehdin siinä matkan varrella vielä juosta kotiinkin kun toiselta hevoselta unohtui satulahuopa, eikä viitsitty ruveta koppia kääntämään. Ihme kyllä meillä ei herätty siihen, että rymistelen sisään ja tongin huovan omasta huoneesta ja rymistelin takaisin ulos.

Oltiin paikalla tosi ajoissa ja ehdittiin kaikessa rauhassa varmistaa lähtö ja kävellä rata kahteen kertaan. Koska derbykenttä on sen verran iso, ei radalla ollut mitään järkevillä askemäärillä olevia suhteutettuja saati mitenkään erityisen tiukkoja käännöksiä uusinnassa. Radan kävelyn jälkeen laitettiin hokit jalkaan, kamat päälle ja lähdettiin kohti Estekenttää verkkaamaan. Matkalla tuli vastaan joku nainen joka iloisesti moikkas Rasmua ja kyseli miten meillä on mennyt, eikä mulla ole aavistustakaan kuka hän oli... Tein aika pitkän verkan, vaikka jäädyn itse yleensä verkassa ihan, enkä pysty oikein ratsastamaan. Raivostuttava tapa jännittää, enkä ymmärrä miten saisin sitä karsittua pois. Joka tapauksessa pääsin sitten vihdoin itsekin radalle ja ravailin vähän ennen omaa vuoroani, nurmipohjalla oli muuten tosi kiva mennä!Verkassa Rasmu oli ollut tosi vahva ja pelkäsin, etten saa sitä pysymään kasassa radalla, mutta oikeastaan me aloitettiin jopa liian löysästi ja ykkösen jälkeistä ristilaukkaa en meinannut saada korjattua ollenkaan. Sarjalle tultiinkin jo vähän liian reippaasti ja jarrutin sitten vähän lujemmin että mahduttiin väleihin. Seiskalta kasille oli yllättävän tiukka kaarre, enkä meinannut saada Rasmua kääntymään.. Puhdas rata tuli ja uusinta menikin sitten ihan omalla painollaan kun olin kasin jälkeen toipunut siitä järkytyksestä, että edes ylipäätään pääsin uusintaan. Uusintakin oli puhdas ja oon kyllä nyt ihan älyttömän tyytyväinen, koska päälimmäisenä tavoitteena tolta reissulta oli saada puhdas perusrata ja sain kaupan päälle vielä puhtaan uusinnankin! Loppujen lopuksi oltiin kuudensiatoista - 12 sijoittui - ja Rasmukin oli selvästi tyytyväinen itseensä!


9 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tää kone sekoili nyt jotain, voi olla että kommentti tulee kahteen kertaan ;). Mutta esteet oli pikkuruisen näkösiä, kun on tolla kentällä tottunu näkeen isompia ratoja :). Tais olla teijän paras rata? Näytti ainakin siistiltä ja hallitulta! Hyvä Heidi ja Narsku :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne kaks ekaa oli kyllä muutenkin ihan maahankaivettuja :D herra Narsku oli taitava ja Derbykenttä oli aikalailla just tarpeeks iso sen laukalle ;)

      Poista
    2. Toi rata näytti niin pikkuselta että ens vuonna kohti Ypistä lähtee glitterkoppi ja Backwoods Little BB! :D Mutta oli hieno rata! Ja sijotuskin pienestä kii ;)

      Poista
    3. Kiitos :) noni, mä varaan Rasmulle paikan samasta kyydistä ! :D

      Poista
  3. Heippa:)

    Ootte mahtava pari !
    Mulla on hakusessa joustava ja hyvä turvaliivi ja katoin, että toi sun liivis näyttää tooosi kivalta:)
    Millanen on päällä ja minkä merkkinen ja hintanen oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toi liivi on mullekin ihan uus tuttavuus, ostettiin se viikko sitten Horse Boutiquesta. Merkki on Tipperary ja hintaa löytyi huimat 470e. Laadusta ja turvallisuudesta kuitenkin kannattaa tässä tapauksessa maksaa, koska toi on ihan älyttömän kevyt ja myötäilee vartaloa kuin toinen iho! Mikän muu turvaliivi ei myöskään suojaa yhtä hyvin viimeisiä kylkiluita tai koko häntäluuta. En voi muuta kun suositella, parempaa ei varmasti mistään saa ;)

      Poista
  4. Voi vitsi ois siistii päästä hyppäämään tonne! Siinäpä mulle ens vuodeks tavotetta:))

    pienipolledelia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tavoite ;) nurmikenttä on vaan niin rakkaus! ♥

      Poista