tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pantsun valmennus - päivä no1

Jos tunkisin kummatkin päivät samaan postaukseen niin kukaan ei jaksaisi lukea, joten aloitan nyt maanantaista. Seuraava postaus joko myöhemmin tänään tai vasta huomenna! Oma valmennus oli kolmantena, joten olin jo ehtinyt nähdä edellisiä ryhmiä ja valmistautua (henkisesti) omaan vuoroon. Meidän ryhmä oli ainakin omasta mielestäni tällä kertaa tosi kiva, kaikki suunnilleen saman tasoisia ja hevoset samanlaukkaisia, joten toisia katsomallakin oppi.

IMG_0481

Aloitettiin tekemällä neliöura toiseen päätyyn ja siirtelemällä etuosaa sisälle kaikissa askelajeissa. Käynnissä mulla oli jotenkin orpo olo, kun en saanut estejalustimilla jalkoja yhtään Rasmun ympärille, esteraipalla ei paljon takajalkoja liikkeelle naputeltu + kannuksetkin oli aika olemattomat (pallopäät 1,5cm)... Ravi oli vähän parempi, samoin laukka.


IMG_0501


IMG_0511

IMG_0577


IMG_0595


IMG_0610

Sileän työstön jälkeen siirryttiin tekemään pientä kavalettijumppaa pareittain. Kuvio muistutti ehkä vähän saksalaista tuplaässää (β), eli ideana oli tulla suoralla linjalla kavaletti-5 laukkaa-kavaletti, kääntää oikealle ja kavaletti-kaarevalla uralla vasemmalle-6 laukkaa-kavaletti ja kääntää taas oikealle kohti alun suoraa. Rasmu oli ehkä vähän löysä ja tuli paljon ristilaukkasotkuja samassa kohdassa.


IMG_0651

Sitten vihdoin ja viimein siirryttiin hyppäämään. Sisäinen kelloni sanoi jo tuossa vaiheessa että olin varmasti istunut jo ainakin sen puolitoista tuntia hevosen selässä, vaikka todellisuudessa ehkä 45min. Jatkettiin siis tulemalla laukassa linjaa puomi-muuri-7 laukkaa-puomi-okseri. Rasmun kanssa sai pitkään tapella, että tuli oikea askelmäärä, kun jarrut eivät muurin jälkeen olleet alkuun ihan heti käytössä, varsinkaan sitten kun okseri nostettiin.


IMG_0652


IMG_0653


IMG_0669


IMG_0670


IMG_0679


IMG_0681

Lopuksi yhdistettiin linjaan vielä okseri, pysty ja sarja. Okserille ja sarjalle tulin alkuun huonosti sisään, mutta sain korjattua seuraavalla kerralla. Kaikenkaikkiaan maanantai meni ihan ok, paremminkin olisin voinut ratsastaa, mutta myös paljon huonommin. Piia painotti ulkoapujen tärkeyttä kääntämisessä ja askelten kohdilleensaamista esteelle tultaessa. Rasmu pitäisi saada vielä aavistuksen terävemmäksi, muttei pitkänä kaahottamaan ja minun pitäisi saada sekä pohjeavut, että pidätteet ajoissa ja oikeassa tilanteessa nopeammin perille. Näissä riittää tekemistä.

2 kommenttia:

  1. Kiva että osaat rakentevasti pohtia omaa ratsastustasi etkä vaan oo silleen "joo meni iha jees pari virhettä mut ihan kiva" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) helpottaa tälläistä lahopäätä kun kirjottaa ylös ongelmat + neuvot mitä on saanut niin osaa hyödyntää niitä. Tosin oon välillä turhankin itsekriittinen..

      Poista