keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kisaviikolla hommissa

...Kuten huomaatte, tein sittenkin vielä uuden bannerin, kun en edelliseen ollut itse tyytyväinen. Toivottavasti jaksan katsoa tätä vähän pidempään... ;)

Nyt on kotiuduttu Ypäjältä, että voi paata sinne taas lauantaina. Meidänhän siis piti olla vain eilinen töissä, mutta mentiin tänäänkin maastokoetta auttelemaan kun pyydettiin. Eilen team Aulanko - sisältäen minut, kaksi kaveria ja yhden täysi-ikäisen - oli maalissa kahden einiinhyvintoimivan kellokojeen kanssa, joista toinen päätti ottaa heti kättelyssä vapaapäivän ja toinen alkoi kiltisti leimata juuri, kun saatiin korjaajaa pyydettyä paikalle. No eipä siinä maalilla juurikaan mitään tapahtunut, tapeltiin niiden kellojen kanssa, pyydystettiin karanneita hevosia, katseltiin kun Fotomediatyyppi kuvasi vikaa estettä ja syötiin eväitä. Oli mulla kamerakin mukana, mutta en viitsinyt kuvailla muistikorttia täyteen, koska se Fotomedia oli siinä vieressä samaa estettä kuvaamassa.


"Ei se vaan toimi...!"

 Siiri the Viikatemies hommissa

Sanna Siltakorpi ja Vespalotta

Tänään lähtö oli taas samaan aikaan, yhdeltätoista, ja samalla porukalla plus yhdellä lisäkaverilla mentiin. Eilisestä viisastuneena olin syönyt ruuan puoli yhdentoista aikaan, kun ajattelin, että tarvitsee taas johonkin kuuteen asti selvitä pelkillä eväillä. No tottakai meidät sitten pakotettiin menemään heti paikanpäällä toimihenkilöruokailuun ja sitten eväiden kera radalle. Salla, meidän tallin omistaja joka siis opettaa Ypäjällä, luotti meidän tiimiin tänään sen verran, että uskalsi päästää meidät ilman täysi-ikäistä ykköselle tuomareiksi. Meidän kohdalla tämä on tietenkin vähän oma asiansa, kun ollaan joka vuosi meidän omissa Ypäjän kisoissa tuomaroimassa. Ja ykköseste oli ihan muutaman laukka-askeleen päässä lähtöportista, joten päästiin helposti sinne kysymään neuvoa, jos sitä tarvittiin.

Annan, meidän valmentajan maailman suloisin koiravauva Noppa (Labbis x Saks.paimenkoira)


Tulipahan tässä todistettua kaksi mielenkiintoista asiaa;
1. Hämeen Ratsastajat osaavat järjestää paremmin kenttäkisat Ypäjällä kuin itse ypäjäläiset. Tai lähinnä tuota toimihenkilöiden värväämistä ja heidän älykkyyttään välillä tuli mietittyä, kun lälläriä kuunteli ja kun meidät piti Hämeenlinnasta asti raahata hommiin. Kun toimihenkilökoulutuksessa erikseen sanottiin, että sanotaan vain että "1 kielto esteelle **", niin eikös sieltä kuulunut näitä "1 kielto.. Ja toinen kielto, eikun paikaltaanhyppy esteellä **" tai paras oli varmaan se, kun kysyttiin, onko virhe jos hyppää väärän esteen tai että mitä merkitään jos hevonen hyppää johteen, eikä estettä. Ja toimihenkilöt siis ymmärtääkseni olivat ihan opiston opiskelijoita :D
2. Lälläristä ilmoitettiin Kari Haimin antaneen kiellettyä apua, eli kenttäsääntöjä tietämättömille voi tämän suomentaa että Haimi neuvoi ratsastajaa radalla. Naureskeltiin kavereiden kanssa siinä sitten, että itse Kari Haimi on kyllä varmasti vihon viiimeinen henkilö joka siellä esteenlaidalla neuvoo ratsukoita. No eipä siinä mitään, meni hetki ja taisi mun ääneni kuulostaa aika huvittuneelta, kun jouduin itsekin Pikelle lälläriin ilmoittamaan, että täällä se Kari taas jakelee "kiellettyjä apuja". Heppa pysähtyi meidän nousuesteen eteen ja ratsastaja yritti urheasti sitä potkia yli, kun Kari huusi n.10m päästä, että tee voltti. Tyttö teki voltin ja pääsi jatkamaan. En sitten tiedä miten nuo Karin neuvot tulkitaan, mutta ihan selvästi oli kiellettyjä apuja nämä, vaikka ensimmäinen tapaus aika huvittavalta kuulosti.

Ja lauantaina sitten starttaan itse Rasmun kanssa kisaviikolla. "Lähtölistat" näyttivät jo kipaan vihdoin tulleen, tosin jännittävää niissä on se, ettei lähtöjärjestystä ole. Jokatapauksessahan sinne nyt yhdeksäksi pitää ajaa, että ehtii radan kävellä, mutta raivostuttavaa on, etteivät voi laittaa nyt edes tähän mennessä ilmoittautuneiden perusteella sitä lähtöjärjestystä kuntoon ja tunkea sitten jälki-ilmoittautuneet ja toisesta luokasta vaihtavat viimeisiksi.

4 kommenttia: