sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

HämR alue-este + muita kuulumisia

HOXHOX ! Myyn M-koon ruskeat Veredus Olympic takasuojat (eivät mahdu Rasmulle)! Vuosi sitten ostettu ja käyttökerrat laskettavissa kahden käden sormilla... Erittäin hyväkuntoiset siis, itseasiassa laatikkokin vielä tallella ;) Hintapyyntö: 75e (laitan jossain vaiheessa myyntiin ht.nettiinkin).

Kisat takana ja nyt on ihan hyvä fiilis, vaikka ei mitenkään erityisen hienosti mennytkään. Olin eilen rataa rakentamassa, joten olin ehtinyt ysikympin teitä miettiä yön yli. Voi olla että tämä ei ollutkaan sitten niin hyvä juttu, koska radalla vain matkustin ja roikuin kaulalla tuoden Rasmun moneen kertaan tosi huonoon paikkaan. Onneksi sain kuitenkin puhtaan perusradan, eikä Rasmu kaahannut - tai sitten olen vain pikkuhiljaa oppimassa ratsastamaan sitä. Uusinnassa pudotimme ensimmäisen, emmekä tämän suhteen olleet ainoita, vaan moni muukin sai sen alas. En kuitenkaan tuohon ysikymppiin niin tyytyväinen itse ole, koska oma ratsastukseni oli jotain niin järkyttävää, että huhhuh. Lujempaakin olisin voinut mennä, koska sain aikasakkoa ja kokonaisvirhepistemääränä komeili kauniit 5vp. Sijoituimme viimeisiksi toiseen vaiheeseen päässeistä eli 21/26.

Kuulin muuten meidän stewardilta, että nyt on sitten jo korvahuputkin kiellettyjä. Uusi säädös oli tullut, mutta eihän sitä kukaan vielä tiennyt, niin minun lisäksi muutamien muidenkin hevosten päässä oli huput. Kuulemma ei saisi pitää mitään ylimääräistä korvien/otsan päällä, ellei hevosella ole allergia tai muu vastaava. Hohhoijaa. Välillä tuntuu että näissä mennään aikalailla liiallisuuksiin, eihän herranjumala maailmallakaan kukaan ole isoissa kisoissa korvahuppuja kieltanyt, mutta meidän peräkylän aluetason kilpailuissa niitä ei saa pitää!

Metri oli A2.0, eli huomattavasti lyhyempi, kuin tuo ysikympin kolmetoista estettä toisen vaiheen kanssa. Ratamestarimme oli kuitenkin ollut ovela metriä suunnitellessaan, sillä siinä oli monta kohtaa, mitkä olisi päässyt ratsastamaan pienemmillä teillä, mutta tapani mukaan muutin radalla suunnitelmiani ja tein pidemmät tiet. Tämä kostautui tietenkin ajassa, joten sijoitukseni oli 22/24 (5 hylättyä jaetulla 24 sijalla). Virhepisteitä tuli 8, seiskaesteen räjäytys oli täysin oma mokani, koska lähdin puskemaan ja Rasmu tuli kiltisti yhdellä lisäaskeleella, eikä ehtinyt nostamaan jalkojaan. Metrin rataan olen kuitenkin itse paljon tyytyväisempi, sillä yritin edes ratsastaa ja paikat sekä laukan tempo löytyivät paremmin. Kokonaisuudessaan ihan onnistuneet suoritukset kummatkin, varsinkin ottaen huomioon, että olivat ensimmäiset aluestartit vuoteen minulla ja ensimmäiset koskaan Rasmulla, vaikka olisi paremminkin voinut mennä.


Eilen tuli urheiltua vähän enemmänkin, koska säätiedotus kertoi kolmen aikaan iltapäivällä satavan. Lähdin siis ennen aamuyhdeksää Aulangolle liikuttamaan Rasmun, että ehtisin vielä Alhaisiinkin. Tein tämän päivän kisoja ajatellen vähän puomityöskentelyä ja paljon pysähdyksiä sekä temmonmuutoksia. Enkä muista milloin viimeksi Rasmu olisi ollut yhtä kamala..! Mentiin kiemurrellen ja pää pystyssä, kuin Danin kanssa konsanaan. Itsellä meni totaallisesti hermot ja mietin, että miten ikinä selviän tänään kisoissa yhdestäkään esteestä yli, jos edes sileä ei suju. Loppua kohti kiemurtelu väheni ja sain Rasmua vähän pehmeämmäksi. Aamuliikutukset ei taida olla ihan sen juttu, tulipahan huomattua. Alhaisiin pääsin lähtemään yhdentoista jälkeen, pyöräilin siis 10km naapurikuntaan ja nappasin unisen oloisen Brendan vahtivuorosta laitumelta ja lähdin ilman satulaa säpsyilemään tamman kanssa miljoonaa mörköä, mitä nyt aina vastaan tulee. Brendan liikutuksen jälkeen pyöräilin vastatuulessa samat 10km kotiin syömään ja sitten vielä takaisin Aulangolle radanrakennustalkoisiin. Voin kertoa, että illalla olin aika kuollut.. :D






















Nyt on tiedossa vähän postaustaukoa, koska lähden huomenna Vierumäen Leiritulille ohjaajaksi. Tiedossa siis issikkamaastoa, lasten paimentamista ynnä muuta mukavaa ruokapalkalla. Perjantain olen kotona, mutta lauantaina lähden viikoksi lomailemaan Espanjaan, joten katsotaan jos saan jotain kuulumisia perjantaina kirjoiteltua.

Ainiin, pitää vielä vähän mainostaa, sillä kaverini voitti eilen piekkariorillaan junioreiden pienhevos-SM kultaa kouluratsastuksessa! Hyvä Liisa ja Pätkis! :)


2 kommenttia:

  1. Voi kiitos tosta lopun muistamisesta!:D Pätkiskakku valmistui huomiseksi, joten yritän muistaa säästää sulle ja Iirikselle palat kun ette sitä huomenna ehdi saada. Noi sun radat oli kyllä tosi tasaiset ja siistit, usko pois ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee tullaan Irpan kanssa perjantaina syömään osuutemme :D

      Poista