keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Gridworking !

Noustuani yhdentoista aikaan väärällä jalalla ja poljettuani happamalla ilmeellä sadepilvien alla tallille, otin itseäni niskasta kiinni ja rakensin kentän laitaan neljän esteen jumppasarjan, jota olin suunnitellut hyppääväni. Onneksi sain Liisan kameraihmiseksi + Siirin nostamaan puomeja ja sadekin taukosi kun lähdin kävelemään kentälle Rasmun kanssa. Alkuverkkasin Pantsun tyyliin kahdeksikolla puomikasan yli ja kahden pienen pystyn linjalla ensimmäiset hypyt.








Aloin hyppäämään jumppasarjaa, joka oli aluksi väleillä puomi - 2,5m ristikko - 5,5m ristikko - 5,5m pysty - 8,5m okseri. Myöhemmin pidensimme kahta viimeistä väliä kun esteet nousivat kasikympistä ylöspäin.




Jumppasarjat ovat paitsi hyvää jumppaa hevoselle, myös hyvää harjoitusta ratsastajalle, koska ei tarvitse ajatella lähestymisiä lyhyiden välien takia, sillä ne tulevat melko itsestään. Jumppasarjoilla on hyvä keskittyä oman estesilmän harjoittamiseen lähes itsestään tulevien onnistumisien kautta ja estekorkeutta voi nostaa korkeammaksi kuin radalla. Mekin Rasmun kanssa ylitettiin tänään hienosti viimeinen okseri noin 120cm korkeana!


Super! ;)




Hyppelyiden jälkeen Rasmu oli sen verran väsähtänyt, että ei jaksanut edes yrittää näyttää vihaiselta kun otin varusteita pois. Heitin sen ulos päiväheinille ja lähdin itsekin kotiin syömään. Tulin takaisin kalkitsemaan ylätallia ja tekemään iltatallia. Huomenna varmaan ratsastaa äiti, mutta menen itse perjantaina. Sunnuntaina taas perinteisesti Finnderbyyn Ypäjälle, joten meidän talliharjoittelija liikuttaa Rasmun. :)

4 kommenttia:

  1. Super Rasmu! Mä hyppäsin joskus sillä 130 okseria eikä tuntunut kylläkään missään. ;D

    Ps. Olisi kiva jos laittaisit kuvat erittäin suurina, niin ei tarvitse klikkailla aina kuvia suuremmiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Rasmulle ei tunnu tuo korkeus olevan mikään ongelma..! Kuvat ei mahdu erittäin suurina tuohon palkkiin vaan menevät yli :S oon sitä itsekin tuskaillut, joten pitää varmaan väsätä aavistuksen leveämpi banneri niin saadaan kuvat mahtumaan! :)

      Poista
  2. Emmä ees tajunnu että se este on niin iso kun nostin sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nostetaanko?"
      "Joo"
      "Nostetaanko?"
      "Joo"
      "Nostetaanko?"
      "Joo"
      :----D

      Poista