torstai 7. kesäkuuta 2012

[+20 ja +6t] Rasmu ♥ Ruokaa

Vau! Kiitos tästä!

Kuuden tuhannen vierailijan ja kahdenkymmenen lukijan kunniaksi seuraa erikoispostaus Rasmun ruokinnasta.
Ruoka on Rasmu elämä. Kun haimme Rasmun Pedantista, Marjo totesikin, että se ei varmasti edes huomaa matkustavansa, kun näki meidän täyteen ahdetun heinäverkon kopissa. On tullut todettua myös, että se ei huomaa harjaustakaan - jota siis inhoaa - jos on ruokaa naaman edessä. Rasmun suhtautuminen ruokaan on itseasiassa aika huvittavaa. Danikaan ei ollut yhtä fanaattinen melassiensa suhteen, kuin Rasmu pellavan. Enkä tiedä ketään muuta hevosta, jotka samalla tavalla silmät kirkkaina hirnuisivat päiväheinien perään. Noh, Rasmu on persoona.

Päiväruokien odottelua

Tähän aikaan vuodesta syötämme jos jonkinlaista pellettiä ja jauhetta. Siksi onkin hyvä tehdä tämä ruokinnan esittely nyt, kun meiltä löytyy mitä esitellä. Aloitetaampa kurkkaamalla alatallin rehukaappiin. Ylätallissa rehuille on ihan oma huoneensa, mutta alhaalla vain tuo kaappi.

                                                









1. Rasmun laatikko
2. Pellavasäkki
3. Classic-täydennysrehu
4. Kivennäinen
5. Biotin
6. Equipur Knobletten


Muumivihosta löytyvät kaikkien yksityisten ruokaohjeet.



Rasmun iltaämpäri

Rasmun laatikko













Laatikosta löytyvät litran kuuppa, desin mitta, kuivia leipiä pussissa, Black Horsen Classicia ja laatikon kannesta vielä iltaruokien ohjeet.


Pellava
ML Pedantissa Rasmu oli saanut desin pellavaa päivässä. Meillä Dani söi melassia ja ajattelimme alkuun, että Rasmu voi syödä Danin melasseja sen aikaa kunnes saamme pellavaa tilattua. No herra Ruoan Ystävä osoitti hyvin selvästi, ettei hän pidä melassista jättämällä iltasuoat lähes kokonaan syömättä. Eli se siitä melassista. Pellava pitää mahan toiminnassa ja on Rasmun ykkösherkkua. Se oikein nauttii jokapäiväisestä desistään silmät kiinni, minkä jälkeen pellavamömmöä löytyy ympäri sen naamaa. Syötämme pellavat erikseen aina ratsastuksen jälkeen.




















Black Horse Classic
Rasmu saa tällä hetkellä neljä litraa kauraa päivässä. Isolle hevoselle tämä ei kuitenkaan riitä, joten otimme lisäksi käyttöön Classic-täydennysrehun, joka ajaa samaa asiaa kauran kanssa. Rasmu saa tätä iltaruokiinsa yhden litran.



















Kivennäinen ja biotin
Kivennäisen saa tallin puolesta ja sitä Rasmu saa desin. Biotin vahvistaa kavioita (jotka kengittäjämme mukaan ovat tällä hetkellä heikot) ja olemme havainneet sen Danin kanssa toimivaksi, joten käytämme myös Rasmulla.




Equipur Knobletten
Uskokaa tai älkää, mutta tässä näette syötävää ötökänkarkoitetta! Pelletit sisältävät joitakin yrttejä ja ovat muuten aika tehokkaita. Tätä siis menee kaksi ja puoli mitallista iltaruokiin ja kaksi ja puoli kertaa vähemmän on ötököitä Rasmun ympärillä.


Kaura ja heinä
Pedantissa Rasmu söi litistettyä kauraa, meillä on vaihtoehtoina tasan se tavallinen litistämätön peruskaura. Sitä R saa tosiaan neljä litraa päivässä, kaksi aamulla, yhden päivällä ja yhden illalla.








Heinät jaetaan Rasmulle yleensä kottikärryillä sisälle ja Ikea-säkeillä ulos. Rasmun kokoinen hevonen syö luonnollisesti aika reilun määrän heinää päivässä. Jälleen erona Pedantiin, meillä ruokinta on kolme kertaa päivässä, kun taas ennen Rasmulla oli käytännössä koko ajan heinää, koska se sai ruokaa eteensä neljä kertaa päivässä. Tarhassa Rasmu saa päiväheinänsä betonirenkaaseen, joka estää heinien joutumista mutaan kura-aikana. Kaurat laitetaan astiaan.



Eikä unohdeta herkkuja! Varustehuoneen kaapistamme löytyy vanha piparilaatikko, joka on täynnä kuivattuja leipiä. Lisäksi sain kerran eurolla kilon Effolin heppanameja, kun kauppias ei löytänyt vaihtorahaa ostaessani satulahuopaa :D



...Ja tähän nämä kaikki päätyvät. Toivottavasti saitte tämän erikoispostauksen ohella vähän selkoa siitä, mitä syötämme Rasmulle ja miksi. Jos jokin jäi epäselväksi tai mietityttämään niin voitte kommentoida. Älkääkä unohtako sivupalkin kyselyä! Toteutan ainakin kolme eniten ääniä saanutta postaustoivetta heinäkuun aikana!

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus kun mukana oli paljon kuviakin :) Tota kohtaa tekstissä en vaan ihan allekirjoittais; "Enkä tiedä ketään muuta hevosta, jotka samalla tavalla silmät kirkkaina hirnuisivat päiväheinien perään."
    T: Ruokaa r-a-k-a-s-ta-v-a-n piensuokin onnellinen omistaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD no joo suokit on asia erikseen, mutta Rasmua Pätkis ei voita!

      Poista
    2. Voi voi! :) Sää et oo selvästikkään kuullu kuinka kaihoisasti Pätkylä huutaa päiväruuille!(tai huusi ennen, kun nyt kevään tultua se ei malta aina syödä) :).
      Ja mitä oon joskus aamuisin Rasmua ruokkinu, niin se on ollut aina ilosesti korvat luimussa ja hampaat esillä vastassa ;)

      Poista