maanantai 4. kesäkuuta 2012

Estekoulua - Piia Pantsun valmennus

Olin ensimmäisessä ryhmässä kahdentoista aikaan. Aurinko paistoi, mutta oli paljon kylmempi miltä näytti - hyvä ratsastussää. Piia muisti minut ja ongelmani Danin kanssa, sekä kyseli paljon Rasmusta. Oli yllättynyt kun sanoin että R on suoraan Burggraafista!



Ensimmäinen päivä mennään aina paljon sileällä, eikä hypätä mitään isoa tai ihmeellistä. Huomenna hypätään sitten rataa ja mennään vähemmän sileällä.


Aloitettiin ravissa ympyrällä ylittämällä kahta puomikasaa ja taivuttelemalla. Jatkettiin samalla ympyrällä myös ilman jalustimia ja puomikasaa ravissa + laukassa. Rasmu tuntui laukassa alkuun vähän etupainoiselta, eikä kuunnellut apuja. Parani kuitenkin kun jatkettiin jalustimien kera kahta pikkupystyä samalla ympyrällä ja Piia käski keskittyä lähestymisiin.


Hypättiin muutamaa eri tehtävää, jotka näkyvät videolta paremmin (laitan huomenna tubeen)  joten en niitä tarkemmin tähän selitä. Lähinnä yritettiin muunnella laukkaa jumppasarjan, pitkien lähestymisten ja lyhyiden teiden avulla.
Rasmu tuntui tosi kivalta ja Piiakin oli ihan tyytyväinen kun ei enää tarvinnut vaan ajaa minua ja hevosta esteiden yli, vaan nyt pystyy jo keskittymään pikkuasioiden tarkasteluun - kuten ne nyrkit, jotka eivät pysy pystyssä... - kun on hyvä hevonen alla. Piia sanoi, että voin oppia Rasmun kanssa ratsastamaan "oikeasti".
Saan enemmän kuvia vasta perjantaina, joten voi olla että teen sitten kuvapostauksen näistä kahdesta päivästä.
Kaikilla ei kuitenkaan mennyt niin hyvin tänään ja nappasimme maastoon lähdössä olleen "poninkouluttajan" tuhman ponin kyytiin, joten mulle annettiin tehtäväksi juoksuttaa hänen heppansa. Ohjeet oli että "Älä päästä suoraan isolle ympyrälle ja juttele sille rauhallisesti, koska se voi ruveta hyppeleen kuin helikopteri." Lalina oli kuitenkin kuin ihmisen mieli, eikö sitä tarvinnut oikeastaan edes jarrutella vaan kulki nätisti ympyrällä kaikissa askelajeissa :)



4 kommenttia:

  1. Mä pistän sulle sähkistä tässä noin 30 min sisään niin saat kuvia!

    VastaaPoista
  2. Ai mä en päässykkään sun ja Lalinan kanssa kuviin? :D

    VastaaPoista