maanantai 14. toukokuuta 2012

Pääskysestä ei päivääkään...

Tallin pääskytkin ilmestyivät tässä maisemiin ja yrittävät tehokkaana rakentaa Rasmun karsinan (...) yläpuolelle pesää. Kissat onneksi pitävät niitä vähän loitolla.


Pääskysten tulo tarkoittaa myös ikävempiäkin asioita, sillä torstaina on Danin aika lähteä Riikan hoiviin Punkin tilalle Loimaalle. En oikeastaan itse ole vielä tajunnut koko asiaa, että neljän vuoden jälkeen se lähtee. En tiedä haluanko edes tajuta, yritän vain tankata itseeni, että Dani pääsee varmasti maailman parhaaseen paikkaan viettämään onnellista hevosen elämää viimeisiksi vuosiksi... Ja kun tuolla Ypäjälläkin tulee vuoden sisällä aina muutamaan kertaan piipahdettua, niin samalla sitä voi mennä Loimaan kautta morjenstamaan Danskua ja muita tuttuja. Kaverinkin vanha hevonen on siellä nyt ollut puoli vuotta ja nauttinut täysin siemauksin, joten eiköhän Danikin :)

Hyvääkin tuosta Danin lähdöstä seuraa, sillä Rasmu pääsee vihdoin alatalliin asustamaan sitten torstaina. Meillähän siis on alatalli pelkästään yksityisten käytössä; siellä ovat myös orit (tai tällä hetkellä vain yksi), joten tammojen paikat ovat sitten ylätallin yksäripuolella. Rasmu on nyt ollut kuukauden ylätallissa ihanallakamallalla paikalla, joka on ovien vieressä ja lähimpänä tuntihevosia = meluisa. Karsina on kuitenkin muuten ollut hyvä; iso, valoisa ja lähellä satulahuonetta. No joo, alatallin karsinat siis kuitenkin toisaalta parempia, kun on sitä "omaa rauhaa".

Tässä samalla voisin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja mainostaa Aulangon upouusia jätte-hienoja kotisivuja!
http://aulangonratsastuskoulu.fi/
Tänään siis aukesivat, itsekin olen muutamia kuvia hevosista tuonne lähetellyt :)


Eilen olin hyppäämässä kun sääkin suosi. En tehnyt mitään ihmeellistä, lähinnä sen takia, että viimeviikkoisen lentämisen jälkeen joku tuolla sisuskaluissa on vähän sanonut vastaväitteitä kaikenlaisesta tärähtelystä... 
En nähnyt yhtään etäisyyksiä kun yritin tuota pysty-okseri linjaa mennä, joten hinkkasin vähän aikaa ihan yksittäisellä pystyllä, että sain lähestymiset kuntoon. Heti kun keskittyi, niin kyllä se onnistuikin ja tuli hyviä pyöreitä hyppyjä. Laukat esteen jälkeen (+oma asentoni) pitäisi saada kuntoon, kun tuppaavat aina olemaan vääriä. 
Enempää kuvamateriaalia ei nyt tullut, videokin on kännykällä otettua - ihmeen laadukasta silti.

Tänään Kärkkäisen Anna oli taas pitämässä valmennuksia. Esteryhmän piti olla jo neljältä alunperin, joten laitoin itseni kouluryhmään, koska pääsin koulusta vasta neljältä. Loppujen lopuksi ryhmiä siirrettiin tunnilla eteenpäin, joten olisin ehtinyt hyppäämäänkin. Mutta välillä on hyvä mennä ihan kouluakin :)
Vanajanniemellä tuuli kuin isollakin merellä ja välillä ihan oikeasti sai melkein pitää satulasta kiinni, että pysyi kyydissä... :D Muuten oli kuitenkin reippaasti päälle kymmenen astetta lämmintä, joten "pieni" tuuli ei haitannut yhtään. Anna tosin sai huutaa äänensä käheäksi, että kukaan kuulisi yhtään mitään. Aloitimme siis tekemällä pitkillä sivuilla ensin käynnissä avoa ja sulkua, sitten ravissa avoa + vähän sulkuakin. Rasmu narskuttei, eikä olisi tykännyt oikein tuntumasta, mutta avot ja sulut kyllä menivät ihan heittämällä kun vain pyysi. Varsinainen tehtävä oli sitten iso kolmikaarinen, jolla laukannostot ja sitten vastalaukkaa pitkällä sivulla. Vastalaukat meni ihan loistavasti, laukannostoja kolmikaarisella se vähän ennakoi. Anna sanoi, että pitää pyrkiä ratsastamaan R pyöreälle kaulalle, koska niskan lihakset puuttuvat. Lopputunnista päästiin tähänkin tavoitteeseen, eikä Rasmu enää ollut vahva kädelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti