sunnuntai 1. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI LUUKKU 1: Wishlist


Joulun lähestyessä ajattelin kirjoittaa tälläisen edes suhteellisen realistisen toivelistan. Realistisella siis tarkoitan sitä, että maailmanrauhaa ja lottovoittoa on turha edes toivoa, mutta seuraavilla asioilla/välineillä olisi paitsi minulle hyötyä, myös jonkin asteinen mahdollisuus tulla joskus hankituiksi.

1. OMA TRAIKKU
Jokaisen traikuttoman hevosenomistajan haave. Meillä tosin on tallin pihassa vaikka kuinka monta traikkua, joita voi vuokrata kisareissuille, mutta suurin ongelma on meidän tapauksessa aina ollut se, että isän autolla ei vedä kuin 1400kg. Ja kun ei ole vetoautoa, niin kopista ei ole paljon hyötyä, joten en ole siitä aiemmin edes haaveillut. Jokin aika sitten mulle ja äidille kuitenkin valkeni, että kyllähän meidän auto 1,5 hevosen koppia vetäisi, kun huomattiin niiden kokonaismassan olevan yleensä n. 1200kg (koppi 500kg + Rasmu 700kg). Onhan se 5000e ihan valtava investointi, mutta halvemmaksi kuitenkin tulisi, kuin että vaihtaisi auton nelivetoon (n. 10 000e ylimääräistä välirahaan) ja sitten vuokraisi 40e/krt jonkun muun koppia. Eli saan siis edes haaveilla tästä rauhassa.

Tämä Atec Starline Diamond olis aika kiva!



Tai Cheval Liberten vastaava GT1 Racer


Vähemmän realistinen toive, tai oikeastaan unelma, olisi omistaa pieni, ehkä 2-3 hevosen hevosauto <3 nam!


2. UUSI KISATAKKI
Ensinnäkin, mun tänhetkinen takki on jo yli kolme vuotta vanha. Ok ei siinä mitään, tykkään tosta väristä ihan kauheesti ja eipä sitä kisatakkia tule niin paljoa kulutettua, että kolme vuotta lähinnä kaapissa pidettynä sille jotain tekisi, mutta malli on vähän vanha. Mikä suomeksi sanottuna tarkoittaa sitä, että tossa on typerät olkatoppaukset ja on vähän löysä vyötäröltä, eli en voi käyttää turvaliiviä sen päällä näyttämättä idiootilta. Nyt taas kun käytän turvaliiviä takin alla, näytän lähinnä huonoryhtiseltä tankilta, mikä ei myöskään tunnu järin kivalta, eikä esim. tyyliarvostelussa anna ainakaan lisäpisteitä.

Patukkafiilis...

Siksipä siis uusi takki ensi kaudeksi piristäisi mun mieltäni :) Ruotsissahan esimerkiksi junnuilla on pakollinen turvaliivi estekisoissa ja aika monella näytti PM-kisoissa olevan yhdistelmänä Animon takki + toi Tipperaryn liivi siinä päällä, mikä multakin löytyy. Ja mustan takin kanssahan toi liivi ei edes erotu, kun myötäilee niin kivasti vartaloa. Animon takit muutenkin on tosi kivoja joten semmoinen passais kyllä. Tai sitten Alessandro Albanese.


Löysin tämän EasyCare-mallin just alennuksesta, joten voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto

Uskoisin, että Equilinen ja Spooksinkin takit näyttää liivin alla ihan fiksuilta myös, joten en nirsoile merkin suhteen, kunhan näyttäisi edes järkevälle.

Sitten taas tämä epärealistinen unelma :D Nimittäin ehdottomasti maailman hienoin kisatakki!

TADAA! DESERATA <3

Ah, nää on vaan niin upeita. Melkein menis ihan jakkuna koulussa/juhlissakin, mutta estekisoissa kaulus olisi vähän hankala turvaliivin kanssa ja se peittäisi noi vetoketjukoristeet ym. ja takin idea vähän menisi, joten saan tyytyä ihan vaan kuolaamaan...

3. JOUSTOGRAMAANIT
Rasmun toive! Meillä ei ole omia gramaaneja, joten sillon kun gramaaneja haluaa käyttää, pitää lainata yhden yksityisen jousto- tai tallin kangasohja-tyyppisiä gramaaneja, jotka hyvällä tuurilla on juuri jonkun tuntilaisen käytössä. Kumpiakin kuitenkin käyttäneenä olen huomannut, että Rasmulle sopivat joustavat paaaaaaljon paremmin kuin "tavalliset", joilla se muuttuu hirvittävän vahvaksi ja hitaaksi.

4. FREEJUMP / JIN STIRRUP
Äiti lupasi joskus, että sitten kun saan estepenkin, niin saan siihen mitkä jalustimet tahansa, ehto oli, että turvajalustimet pitää olla. No eipä ole jalkkareita kuulunut, vaikka satula on jo ollut monta kuukautta. FreeJumpit on tosi tyylikkäät ja olen kuullut + lukenut niistä pelkkää hyvää, samoin Jineistä, jotka äitiä kuitenkin epäilyttävät kun niissä ei ole mitään laukeavaa/taipuvaa osaa, eivätkä siksi ole virallisesti luokiteltu turvajalkkareiksi. Kumpiakin olen nyt testannut, mutta pidin molemmista, joten äiti saa päättää kummat sitten hankitaan :D

Musta/vanilja tai...

...tumma harmaa 

Tässä on oikeastaan kaikki mitä tällä hetkellä eniten tarvitsen (tai siis, unohdetaan ajokorttirahat ja oma kone). Kisatakki ja gramaanit ovat joululahjalistallakin, koppia nyt en edes odota löytäväni paketoituna ulko-ovelta. Ja olisihan sitä tietenkin kaikkea pientä kivaa mitä lisäksi haluaisin, kuten pari Equilinen flättäriä, Anna Scarpatin tai Cristina Sportsin huopa&huppu -kokonaisuuden (koska satulahuopia ei voi olla koskaan liikaa) ja uuden Alessandro Albanesen kisapaidan, koska mun lempparini alkaa kellertää kainaloista ahkeran käytön seurauksena :( Mutta näitäkin ilman pärjään oikein hyvin!

Mitä te aiotte pyytää joululahjaksi tai mitä hevosenne tarvitsee? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti