torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI LUUKKU 19: Before I die...


Ennen kuin kuolen, niin listalla on muutama kohde, joihin on pakko vielä joskus päästä käymään! Top3 Must see -hevostapahtumat minun listallani ovat:

III SALON DU CHEVAL - PARIISI
Pariisin yleensä n. pari viikkoa kestävä tapahtuma, jonne olen oikeastaan jo monta vuotta haaveillut pääseväni joskus. Ohjelmasta löytyi tänäkin vuonna mm. Gucci Paris Masters, jota katsoinkin livenä netistä, arabianhevosten maailmanmestaruusnäyttely ja vikellyksen World cup -kisat. Expokin on tuolla aika huikean kokoinen, joten tuskin ihan tyhjin taskuin sieltä pääsisi lähtemään... :D Koko tapahtuma on vähän kuin HIHS ja Hevoset messut yhdistettyinä ja kolme kertaa isompina.


II SPRUCE MEADOWS - KANADA
Pienenä kun käytiin äidin kanssa joka vuosi katsomassa Finnderbyä Ypäjällä (tai siis käydäänhän siellä edelleenkin joka vuosi, mutta...), unelmoin siitä, että vielä joskus pääsisin derbykentälle ratsastamaan. No siellä on nyt ratsastettu, joten unelmat suuntautuvat nyt astetta isommalle derbykentälle Kanadaan. Riittäisi kyllä ihan, että pääsisi tuonne edes katsomaan kisoja, sen verran kuuluisa ja arvostettu kisapaikka tuo on :) Alla olevassa videossa näkyvät kaikki derbyradan esteet.


I WEF - USA
Tällä hetkellä listan ykkösenä kiikkuu Floridassa alkuvuodesta järjestettävä WEF (Winter Equestrian Festival), joka on yksi suurimmista ratsastustapahtumista/kilpailuista koko maailmassa. Tapahtuma kestää kokonaisuudessaan 12 viikkoa ja onkin oikeastaan ratsastuslajista riippumatta (koulu/esteet/equitation/hunter ainakin) huippuratsastajille vuoden kohokohta Amerikassa.



Kisat siis järjestetään Wellingtoniksikin kutsutussa Palm Beach International Equestrian Centerissä (PBIEC), johon kuuluu mm. reippaat kymmenen kenttää ja parisenkymmentä tallia. Alla alueen kartta ja ilmakuva, jotka auttavat ehkä vähän hahmottamaan tuon paikan kokoa...



Missä tapahtumissa itse haluaisitte vielä joskus käydä? :)

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulle kyllä kelpais päästä jonnekkin Australiaan kattomaan monia ratsastus,laukka ja ravi kilpailuja (miksei mielenkiinnosta vois vaikka Rodeossa,mutta...). Olis tietty kivaa saada se lotto voitto ja vois käydä monessa eri kipailuissa käydä katsojana.Ehkä jonkun vois toteuttaa joskus "Vanhempana, viisaampana ja järvevämpänä." Liitämpä tän uusiksi kun ei näytänny tätä kommentia.

      Poista
    2. Niimpä, ei ihan halpaa touhua toi matkustaminen. Mutta ehkä sitten kun on iso, rikas (ja lihava) ;)

      Poista