perjantai 20. kesäkuuta 2014

Piian valmennus 2/2

Arktiset extreme-sääolosuhteet jatkuivat järjettömällä tuulella (puuskat 18m/s ilmatieteenlaitoksen mukaan!), jota säesti sade, joka vaihteli tihutuksesta rakeisiin, vaakasuoraan taivaalta tulevaan räntä+rae -sekoitukseen sekä lumeen. Lämpötila oli huikeat 5 astetta. Käytännössä koko alkuverryttelyn ratsastin Rasmulla loimi ja itselläni paksuin mahdollinen toppatakki päällä (ihan kun keskitalvella!). Onneksi sade kuitenkin sitten lakkasi - tuuli ei - ja ratsastaessa tuli sen verran lämmin, että luovuin lopulta toppatakistani.


Tallin mikkisysteemit temppuilivat koko maanantain, jolloin Piia turvautui omaan laitteeseensa. Tiistaina puolestaan otettiin käyttöön ihan korvanapit! Oli muuten tosi kätevät sitten kun sai ne viritettyä paikalleen. Normaalisti kun laukkaa kovassa tuulessa järveltä kuusiaidan päätyä kohti, ei kuule ollenkaan, mitä kovaäänisestä sanotaan. Nyt tuli kyllä kaikki kommentit perille! Yleisöllä tosin oli varmaan vähän kurjaa kun ei kuullut mitään, eikä mulla kuulu nyt sitten videoissakaan kommentteja, joten jaoin materiaalit taas pariin eri osaan niin on selkeämpää.











Tiistain valmennus kesti 75min (maanantaina 90min) ja sileällä ei työskennelty juurikaan verryttelyä kauempaa, vaan ruvettiin heti hyppäämään. Tultiin verkkahyppyinä ensin pari kertaa pelkkä portti, sitten pitkän sivun linja okseri-portti ja sitten muutamia muita rataan kuuluvia tehtäviä. Rataan kuului vain kaksi linjaa, joissa oli tietty askelmäärä; toinen pitkän sivun okseri - 7 normaalia askleta - portti ja toinen lankkuokserilta seitsemän odottavaa vedelle, jotka piti ratsastaa niin, että otti heti okserilta takaisin, että sai ennen vettä pidennettyä askelta. Kuudella tuo väli olisi mennyt varmaan kisatilanteessa. Kaikki muut etäisyydet piti ratsastaa sillä kuuluisalla tunteella.


"Jou. Mä oon kingi."










Maailman suloisin Rasmu ♥



Rasmu oli edelleen kivasti pohkeen edessä ja itse en möhlinyt kuin ihan marginaalisen pienen määrän etäisyyksiä. Radassa haastavimmat kohdat olivat ehkä syvältä kulmasta lähestyttävä pysty ja pitkä vesi -kyhäelmä (ilman vettä), jota lähestyttäessä R jäi aina vähän vinoksi. Muuten rata oli ehkä helpompi kuin Piian radat normaalisti, tai sitten meillä oli vaan jotenkin hyvä draivi päällä :D jäi tosi hyvä fiilis näistä valmennuksista kun molemmat päivät menivät niin putkeen!

QOTD: Kuinka useasti valmentaudutte? Missä lajissa?
...niin ja hyvää juhannusta kaikille!

4 kommenttia:

  1. Wautsi huomattava ero teidän menossa viime Piian valmennuksiin verrattuna! Todella sujuvan näköistä ja Rasmukin laukkasi terevänä :-) Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kerrasta ei enää puhuta! :D Se oli kyllä niin pohjanoteeraus, huhhuh.. Kiitos ja hyviä juhannuksia sinnekin! :)

      Poista
  2. Pakko taas kommentoida, mutta hirmuisen kiva postaus, ihania kuvia ja ai että tota sun ratsastusta on ihana katsoa; sun ja Rasmun meno, varsinkin hyppääminen, näyttää niin vaivattomalta ja helpolta. Tykkään, hyvinkin paljon! :)

    VastaaPoista