sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Bruno Freiren valmennus

Oltiin taas Stall Böckmannin ratsuttajan Bruno Freiren valmennuksessa (edellisestä valmennuksesta voit lukea täältä), tällä kertaa Pohtiksella. Tämä oli siis toinen kertani englanninkielisessä valmennuksessa, eikä kyllä stressannut enää yhtään, kun hevossanasto on netistä lukiessa ja esim. Morriksen klinikoita katsellessa aikalailla iskostunut takaraivoon. Valmennus oli siis perjantaina, Piian valmennuksien jälkeen ratsastin Rasmun keskiviikkona eteen-alas rennoksi kaikissa askellajeissa ja torstaina R sai vaparin. Rankasta alkuviikosta huolimatta Rasmu oli ihan fiiliksissä kun pääsi reissuun ja oli ratsastaessakin mukavan reipas ja yhteistyöhaluinen. Tämä viikko oli aika rankka, joten ensi viikolla ei hypätä ja otetaan muutenkin vähän rennommin :)



Aloitettiin ravityöskentelyllä niin, että tehtiin voltteja, joilla istuttiin harjoitusraviin ja lyhennettiin. Voltilta poistuttaessa keventäen eteenpäin ja sitten taas takaisin ja uudelle voltille. Lisäksi tehtiin kahdeksikolla avoa siinä kahdeksikon keskihalkaisijalla harjoitusravissa, josta sitten samaan tyyliin uuteen suuntaan käännyttäessä keventäen eteenpäin. Laukassa myös samaa volttitehtävää. Hevosen piti taipua huolellisesti muualtakin kuin vain kaulastaan ja lähteä heti eteenpäin pyydettäessä. Ja mun piti muistaa avoissa käyttää ulko-ohjaa.



Hyppääminen aloitettiin puomi - pysty (myöhemmin okseri) - puomi -tehtävällä, jota tultiin vasemmasta kierroksesta normaalisti ja oikealta niin, että kierrettiin tavallaan esteen vasemmalta puolelta väliaidan vierestä ja käännettiin n. 15m päästä esteelle. Tässä vaadittiin siis ulkopohkeen ja ulko-ohjan tukea, että saatiin hevonen käännettyä, ilman, että se kaatui sisälle vinona tai menetti laukan tiukassa käänteessä. Sain tuttua kommenttia siitä, että Rasmun pitäisi laukata aktiivisemmin esteelle pidentymättä rungostaan tai pidentämättä askeltaan.




Verkkahyppyjen jälkeen tultiin pysty-okseri -linjaa, joka osoittautui meille aika vaikeaksi. Tarkoitus oli saada ensinnäkin heti pystyltä vaihdettua laukka vasemmaksi ja kaarre mahdollisimman paljon oikealle. Vasen kierros vaan sattuu olemaan juuri se vaikeampi, josta Rasmun laukka vaihtuu ehkä 9 kertaa 10:stä oikeaksi, joten en saanut pystyllä vaihdettua laukkaa, kun piti kuitenkin yrittää pitää tie mahdollisimman oikealla... Mikä ei sekään oikein sujunut ja siksi en saanut hyviä paikkoja okserille. Argh :D

Lisättiin linjaa ennen hypättäväksi pysty ja sitten linjan perään yhden askeleen pysty-okseri -sarja. Bruno sanoi, että mun pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei Rasmu tule naama liian alhaalla kohti sarjaa, koska se tekee silloin liian laa'an hypyn a-osalle ja voi tiputtaa herkemmin. Ohjeina siis linjoille: "Sit, halt and wait for the next jump." ja sarjoille: "Head up and forward."




QOTD: Oletteko te koskaan olleet ulkomaalaisen valmentajan tunnilla? 

2 kommenttia:

  1. Heidi mistä voi osallistuu tohon valmennuksee tai mitä kautta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puskaradion kautta kuulin viime vuonna näistä valmennuksista, Puomilan Heini järjestää :)

      Poista