torstai 5. kesäkuuta 2014

Sekalainen postaus kaikesta

Tästä piti tulla ensin pelkästään postaus puhelimen syövereistä kaivetuista kuvista, mutta kun kävin niitä läpi, rupesin miettimään, että ette ehkä halua nähdä kahtasataa samanlaista kuvaa Rasmun naamasta tai kovista... Lisäksi muistin, että en kertonut mitään helatorstain rataharjoituksesta, enkä ole upannut sen videoa vielä mihinkään. Lisäksi ajattelin vähän selventää kesäkuun suunnitelmia kilpailuiden ja valmennusten osalta, kun nyt alkaa pikkuhiljaa olla nekin jo selvillä. (Ihan hyvä sinänsä, kun ensimmöinen viikko on jo puolivälissä).

Aloitetaan kuitenkin niistä puhelimen kuvista. 
1. Tilasin pari viikkoa sitten Morriksen ylistetyn Hunter Seat Equitation -kirjan suomennoksen, kun tänä vuonna ilmestyi uusi painos juuri sopivasti. Olisi ehkä pitänyt kuitenkin hommata teos alkuperäiskielellä, koska sen verran mitä olen tuota ehtinyt selailla, menee kyllä hermot joihinkin ilmauksiin, jotka kuulostaa vaan niin hassuilta suomeksi. Esim. jumper-luokat on suomennettu "kilpaesteratsastusluokiksi" (hmm.. kyllähän hunter/eq -luokatkin ovat kilpaesteratsastusta?) equitation on sitten taitoratsastusta, mikä jotenkin omaan korvaan särähtää. Olisi sitten edes käännetty tyyliluokiksi. Joka tapauksessa tuo kirja on tavallaan vastaava kuin Kyran Ratsastuksen taito, Morris vaan luonnollisesti keskittyy esteratsastukseen.

2. Rasmulla oli 16v. synttärit 1.6.! Tein synttärisankarille hampurilaisen, täytteenä voikukanlehtiä, porkkanansiivuja ja pellavamössöä, kansina kuivatettu hampurilaissämpylä :) nam!


3. Keräsin Rasmulle ikeasäkillisen vihreää vielä puolen tunnin syöttelyiden jälkeen kun vein pojan tarhaan. Tarhanaapurit hirnuivat kateudesta vihreinä porteillaan kun R sai herkkukassin sisällöt itselleen.

4.&5. R joutui evakkoon kun joku oli ehtinyt iskeä hevosensa meidän tarhaan. Vaikka päiväheinät oli jo odottamassa, piti jokainen nurkka tutkia ja haistella tarkkaan ennen ruokailua.


Helatorstain harkkakisat
Meillä oli Hevoshullu-estekisat omalla tallilla, johon yksärit saivat sitten rataharjoituksen muodossa luokan ulkopuolisina myös osallistua. Luokkia ei ollut kuin 90cm asti, mutta ajattelin mennä kuitenkin hyppäämään, koska luokissa oli tyyliarvostelut ja olisin muutenkin ollut torstaina menossa hyppäämään. Rata oli ollut jo monta päivää pystyssä, koska tuntilaiset olivat sitä harjoitelleet. Tästä en kuitenkaan tiennyt, vaan olin jo aiemmin samalla viikolla mennyt melkein samaa rataa itsekseni (video alla).



Estesuitset olivat minulla kotona pesussa, joten jouduin hyppäämään normisuitsituksella. Pistin kuitenkin rempan vielä lisäksi, koska noiden suitsien turpis on sen verran venynyt, että kun R haluaa pois mun avuiltani, sen tarvitsee vain avata vähän suutaan. Tällä yhdistelmällä hyppäsin siis jo aiemmin sillä viikolla (tosin esteet oli ihan polven korkuisia) ja R oli tosi hyvä, joten menin noin myös kisoihin. Rasmu oli ihanan reipas (kerrankin!), ehkä vähän tuolla kolmipalalla on pidätteet toisinaan vaikeempia tehdä, joten kutonen ja sieltä seiskalle mentiin vähän off-control... Muuten olin ihan tyytyväinen sujuvaan rataan ja helppoon ratsastamiseen; kaikki laukat vaihtuivat kuin vettä vaan, lähestymiset tulivat nappiin yms. Jostain syystä tuomari ei tykännyt, ja saatiin 28p, mikä kyllä itseäni vähän (ja vähän enemmänkin) ihmetytti, koska kyseessä oli rataharjoitus. Vertailukohteena vuoden 2012 aluemestaruudet, joissa sain suuremmat pisteet tyylimestaruusluoksata, vaikka Rasmu kiikutti mua 6-0 koko radan alusta loppuun ja ei todellakaan ollut kovin harmonista yhteistyötä (muistin virkistämiseksi videon voitte katsoa täältä). Noh, aina ei voi voittaa, ja nyt ei ollut mitkään mestaruudet kyseessä, joten pääasia, että olen itse tyytyväinen.







Kesäkuussa ohjelmassa...
...mm. Pohtiksen aluekisat nyt lauantaina 7.6., SM-kisojen katsomista ja shoppailua Finnderbyssä 8.6., Piian valmennukset 16.-17.6. ja saman viikon perjantaina Bruno Freiren yksityisvalppa Pohtiksella. Kesäkuussa ei todennäköisesti muihin kisoihin mennä, koska ei ole kyytiä. Olisin halunnut lähteä Hattelin kisoihin ensi viikolla tai kisaviikolle, mutta ei :( Heinäkuussa haluaisin lähteä Lohjalle, Metsämäkeen tai Lahteen ja Kemiöön. Katsotaan nyt että toteutuuko noista reissuista mikään.

Nyt kun mulla on (ainakin melkein) rajattomasti aikaa kiitos kesäloman (unohdetaan vaikka se, että ruotsin yo-kokeeseen pitäisi alkaa lukemaan...), niin voisin toteutella jotain toivepostauksia! Nyt siis saa/pitää ehdotella ideoita! Kysymyspostaus? Kuvapostaus teemalla? Videopostaus? Myday videolla/kuvilla? Jotain muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti