perjantai 10. elokuuta 2012

Annan valmennusleiri [kooste!]

EDIT: VIDEOT LISÄTTY !! (13.8. 20:55)

Maanantai:Aloitettiin koulutunnilla kymmeneltä. Rasmu vastusteli alkuun kaikkea mahdollista ja Annan käskystä meille haettiin gramaanit. Niillä sitten alkoikin toimia vähän paremmin. Tehtiin ihan perusjuttuja, ympyrällä kokoamista ja askeleen pidennyksiä joka askelajissa istunnalla. Alkuun meni aina puoli kierrosta, ennen kuin mitään tapahtui, mutta lopuksi pienikin painonsiirto sai Rasmun siirtymään ravista laukkaan. Ympyrätyöskentelyn jälkeen siirryttiin kaikki kolme omille volttikahdeksikoille, joiden keskikohdassa piti mennä puomien välistä. Puomien kohdalla sitten tehtiin mm. Siirtymisiä ja ravin + käynnin kautta vaihtoja. Rasmu olikin jo loppuraveissa aika kevyt ja kuulolla. Itse vain olen liian hidas kaikkien apujen kanssa...

IMG_1638

IMG_1627

IMG_1634

IMG_1633



Myöhemmin estetunnilla Rasmu oli ihan tajuttoman löysä ja vaan kiemurteli. Ei oikeastaan hypätty, tehtiin vaan puomi- ja kavalettiharjoituksia, mutta ne olikin kyllä ihan tarpeeksi sille päivälle kun ei oikein sujunut. Illalla käytiin ennen teoriaa uimassa, Siwassa ja kiipeämässä yhteensä 644 porrasta Karhunluolalle ja takaisin!

WP_000065
Teoriassa tein hieeenon esitelmän rivistä :)

Tiistai: Aloitettiin aamulla teorialla, jossa puhuttiin hevosen siistimisestä ja esittämisestä (näyttelyissä). Sitten siistittiin ja esiteltiin ihan käytännössäkin.

murgenleiri15
Ilmeellä mennään, mutta Rasmu on kaunis! :)

murgenleiri14


Estetunnilla hypättiin jumppista. Eivät ihan sujuneet nuo laukanvaihtokiemurat kun takapää jäi aina vanhaan laukkaan. Pikkuhiljaa alan jo osata Rasmun laukkaa, mutta vielä on parantamisen varaa. Murge antoi kotiläksyksi harjoitella joka kerta ratsastaessa maapuomin kanssa, että etäisyyssilmä paranee.
Koulutunnilla tehtiin väistöjä ja niiden sisällä siirtymisiä & pysähdyksiä. Rasmu näytti kuulemma paremmalta kuin koskaan ja saatiin varmasti enemmän kehuja kuin viimeisen puolen vuoden aikana! Rasmu oli siis aika hyvän tuntuinenkin ja kantoi itsensä tunnin alusta loppuun.



Keskiviikkona aloitettiin taas estetunnilla. Hypättiin ensin radan osia ja sitten koko rataa. Anna nosti meille lopuksi pari estettä lähemmäs 130cm ja hengissä selvittiin! Kun radat sujuivat kaikilla, siirryttiin kentän ulkopuolelle hyppäämään paria maastoestettä. Tultiin portaita ongelmitta käynnissä alas, ongelmien kanssa laukassa ylös ja muut paitsi me ongelmalliset myös laukassa alas. Siirryttiin sitten banketille ja mentiin Rasmun kanssa ylöshypystä muutamaan kertaan ohi kun herra ei selvästi ihan tajunnut kiinteiden esteiden ideaa. Kun vihdoin selvittiin ylöshyppy, tukki ja alashyppy, niin Rasmu tajusi idean ja hyppäsi selvästi rohkeammin viimeisen tukin. Olihan se jo aikakin  tutustua omiin maastoesteisiin kun en niitä koskaan ole hypännyt... Ypäjällä kyllä Danin kanssa oltiin, mutta omat on jääny testaamatta.
Iltapäivän koulutunnilta ei tullut video- tai kuvamateriaalia, koska unohdin laittaa äidille viestiä aikataulumuutoksista. Eniveis, tehtiin askeleen pidentämistä ja lyhentämistä, kokoamista, avotaivutusta lisäyksiä ja taivuttelua. Anna antoi meille tehtäväksi ottaa tavoitteeksi mennä myöhemmin syksyllä joku heB -luokka, että rupean ratsastamaan kouluakin tavoitteellisesti... :D





Torstaina aloitettiin leirikisoilla. Arvostelu oli AM5 ja itse hyppäsin metrin perusradan neljällä virhepisteellä. Puhtaita ratoja kyllä tuli, tosin vain yksi, joten uusinta jäi tekemättä ja olimme siis Rasmun kanssa hienosti toisia :) Pudotuskin oli ihan mun oma moka, koska ihan normaalilla kuuden askeleen okseri - pysty -linjalla meni vähän kaarre tiukaksi ennen sisäänhyppyä ja tultiin aika pohjaan ja aika vinoon. Pystylle tultiin sitten huonon sisäänhypyn seurauksena vieläkin huonommin ja otettiin puomi mukaan. Rasmussakin alkoi kyllä kieltämättä jo painaa väsymys rankan treenin jälkeen, eikä se ollut niin tarkka jaloistaan kuin normaalisti.

WP_000061

Iltapäivällä lähdettiin vielä uittoreissulle. Asetin tavoitteeksi saada edes Rasmun etujalat järveen, koska se ei tietääkseni aiemmin ole siellä käynyt ja pelkkien aaltojen näkeminenkin on välillä ollut aika hurjaa. Sain hevosen kahteen kertaan rantaan kauhistelemaan vettä, mutta kun kaikki muut jo polskivat iloisesti aalloissa niin pikku pelkurimme ei päässyt enää edes rannan pikku mäkeen vaan eteenpäin pyytäessä keuli, oikealle (rantaan) kääntäessä peruutti kivikkoon ja vasemmalla oli pusikko vastassa. Taluttajat, raippa tai vetoapukaan eivät auttaneet, joten se siitä uitosta.

Kaikin puolin kuitenkin oli ihan mahtava leiri; hyvä porukka, hyvää ruokaa, ihmeen hyvä sää (=ei satanut kaatamalla), ja neuvoja sain Annalta kyllä ihan koko rahan edestä. Ensi vuonna uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti