maanantai 1. lokakuuta 2012

HERREGUD + estehyppelöitä!

Päivän järkytys kyllä kun kirjaudun bloggeriin ja tajuan ensimmäisenä, että lukijamäärä on noussut päivässä lähes kahdellakymmenellä + kävijämäärässä jyrkkä nousu :---D piristi kyllä kummasti, kiitos Tiia kun mainitsit blogini!

IMG_2065

Tästäkin olen aika otettu, veteraanit lahjoittivat 7 HIHS lippua seuralle ja seura puolestaan jakoi ne "aktiivisille toimijoille" ja sain kunnian olla yksi heistä :) tämä tietääkin sitä, että olen paitsi omakustantaisesti kahdestatoista asti paikalla, myös loppuillan katsomassa korkeushyppyä ja muita Night Shown herkkuja! Jees!

Koska koeviikko, pääsin pitkästä aikaa ennen tunteja ratsastamaan, joten sunnitelmissa oli luonnollisesti hypätä kun oli estekalusto käytössä. Iiris oli kuvaamassa, kiitos taas!

IMG_2076

IMG_2086

Verkkasin laukassa ympyrällä ja kahdeksikolla puomien yli, tein vähän laukanvaihtoja ja koitin herätellä Rasmua. Muutamia verkkahyppyjä sitten ristikoille, joiden jälkeen kokeilin paria eri muutaman esteen tehtävää. Ajatus ei ollut ihan aina mukana, enkä ehtinyt päättää millä askeleilla tulen ja näiden seurauksena tuli pari kummallista leiskautusta.

IMG_2091

IMG_2093

IMG_2094

IMG_2120

Krista neuvoi radan ja antoi vinkkejä. Piirsin taas ratapiirroksen, lähinnä sen takia, että olen niin tajuttoman huono selittämään näitä.. :D

rata

Eli ykkösenä perus okseri vähän kaarevalla tiellä (ajauduttiin joka kerta mystisesti oikeaan reunaan), kakkonen muuripalikoilla varustettu pysty ja aika lyhyet seitsemän askelta kaarevalla linjalla sarjalle. Sarjalta vähän samanlainen tie, tosin ei yhtä jyrkkä, kuin Annan valmennuksessa okserille ja pitkällä lähestymisellä pystylle. Pystyltä melko tiukasti 21.5m pysty-okseri linjalle ja Pantsun tyyliin S-kiemuran puolikas portille. Hyppäsin radan pariin kertaan kasikymppisenä, jonka jälkeen se nostettiin vähän esteestä riippuen 90-110cm korkeuteen.

IMG_2127

IMG_2129

IMG_2132

IMG_2135

IMG_2136

Haasteellisinta radassa olivat juurikin nuo kolme tai neljä viimeistä estettä, sillä linjalle tultiin kaarteesta, joka helposti söi laukkaa ja sen seurauksena tulin pystylle joko liian lähelle tai kauas. Ennen kuin oivalsin tehdä pidätteen jo saman tien pystyltä laskeuduttua, tein sen auttamattomasti liian myöhään, enkä nähnyt etäisyyttä ja askel ei sopinut okserille. Juuri nämä about viiden askeleen välit on mulle itselle niitä haasteellisimpia, koska pitäisi tuntea se laukka ja osata tarvittaessa käyttää sitä oikealla tavalla. Okserin jälkeen oli vähän liiankin tiukka toi kiemura portille ja tultiin aika pohjiin ja laitaan joka kerta. Kristakin myönsi, että sen pitäisi olla vähän kauempana ja jätin sen suosiolla pois kun jäin hinkkaamaan tuota linjaa. Huomattavasti helpompaa oli kyllä pidätteiden perillemeno ilman turparemmiä, oon ikuisesti kiitollinen Murgelle tästä!

IMG_2145
Kiva myyräys.. :D

IMG_2146

IMG_2162

IMG_2103

IMG_2099

Tajusin tässä, että mulla on niin tajuton määrä Danin vanhoja/itselle pieniä/tarpeettomia kamoja, että voisin laittaa niitä tänne blogiinkin tarjolle kun näitä blogikirppareita tuntuu nyt monella olevan. :) Miltä kuulostaa?

3 kommenttia: