keskiviikko 17. lokakuuta 2012

5kk

Tänään tulee viisi kuukautta siitä, kun Dani lähti eläkepäiviä viettelemään, joten päätimme sen kunniaksi - sateesta huolimatta - lähteä suunnistamaan kohti Loimaata. Dansku sai tuliaisiksi porkkanaa ja rapsutukset :)

Photobucket

Yllä olevassa kuvassa näkyy tuo keltainen mollukka, joka on solmittu Danin harjaan. Siitä päättelimme, että D on päässyt tutustumaan myös pihaton ihmeelliseen maailmaan, sillä noissa mollukoissa on pihattohevosten tiedot. Riikalla ei olekaan mikään ihan tavallinen pihatto, vaan siellä on kaiken maailman hienot systeemit ruokinta-automaateissa. Automaatille pääsee yksi hevonen kerrallaan portista, joka sulkeutuu hevosen perässä. Kun hevonen on sisällä, koneet tunnistavat hevosen tuon mollukan tietojen perusteella ja joko antavat ruokaa tai jättävät antamatta. Ruokintasysteemiin saa siis yksilöityä kunkin pihatossa liikkuvan hevosen ja niiden ruokinnat ja valvottua, että kukin hevonen saa syödäkseen oikean määrän, oikeaan aikaan heinää ja kauraa. Ahneimmat kiertävätkin jatkuvasti automaatissa tarkistamassa onko syötävää. Jos nyt oikein muistan, niin Riikalla on alapihatossa nimenomaan heinäautomaatti, mäen päällä kaura-automaatti ja näiden lisäksi vielä vapaan heinän alue, jonne myös on oma porttinsa. Aika näppärää!

Photobucket

Nyt kun viime näkemisestä on jo pari kuukautta, tuntui, että dani oli tänä aikana vanhentunut ihan valtavasti. Selkälihaksien katoamisen lisäksi myös kaulan lihakset olivat kadonneet ja silmät kuopalla. Jännä, jotenkin viime kesänä rupesin Brendan silmiä katsomaan, että näyttävätpä ne pieniltä, mutta en kiinnittänyt niihin sen kummemmin huomiota. Nyt kun huomasin saman ilmiön Danilla, tajusin että mitä tarkoittaa kun vanhemmilla hevosilla silmät painuvat kuopalle. Toki vanhentuneeseen ulkomuotoon Danin kohdalla vaikuttaa aika paljon se, että D on alkanut jo kasvattaa talvikarvaa, mikä on aina ollut yhtä järkyttävän näköistä ja se, että on tottunut katselemaan Rasmua, joka on paitsi nuorempi, myös isompi ja rohkeampi persoona ja sai Danin tuntumaan jotenkin tosi pieneltä ja herkältä. Ensi kerralla pitää muistaa ottaa saappaat ja kypärä mukaan niin voi mennä vähän höntsäilemään Dani-papan kanssa!

Photobucket

Photobucket
Porkkanavenytys! Pahoittelen kuvien laatua...

4 kommenttia:

  1. Mun entinen hoitoponikin vietti eläkepäiviä tuolla ennen kun jouduttiin lopettaan, ja on siellä muitakin mulle tuttuja heppoja eläkepäiviä viettämässä :) Oon pariin otteeseen käynyt tuolla tuttuja poneja moikkaamassa, on kyllä aaaivan ihana paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, parempaa paikkaa saa hakea! :) Minkä niminen hoitoponisi oli?

      Poista
    2. Uuups, olin ihan unohtanut kommanneeni tänne jotain ja nyt kun selailin sun vanhoja postauksia niin huomasin ton :D Mutta siis vanha hoitoponini oli nimeltään Verdrefawr Martha "Martta", semmonen kimo welsh A-tamma :) Martan poikaa Affinityä "Heimo" hoidin myös jonkin aikaa, ja sekin asustelee Punkin tilalla nykyään. Myös muutama muu tuttu heppa asuu siellä :D

      Poista
    3. Juu tunnen molemmat ponit :) serkkuni on hoitanut Heimoa myös!

      Poista