maanantai 22. joulukuuta 2014

Pantsun estevalmennus


Vuoden viimeinen Piian valmennus oli meillä viime tiistaina. Maneesin hiekka oli edelleen siinä kunnossa, ettei esteitä voinut juurikaan korottaa [Nyt viikkoa myöhemmin alkaa olla jo tosi hyvä! Nopeasti se siitä tasoittui]. Piia oli ihan varma, että Rasmu olisi vain tuplasti löysempi raskaalla pohjalla ja itsekin vähän pelkäsin samaa, mutta jo alkuverkoissa R osoittautui reippaaksi ja yllättävän teräväksi. 

Aluksi tultiin ravissa kulmiin ja toiseen päätyyn ympyrälle kaarevasti asetettuja puomeja. Kulmapuomien ympärille piti tehdä voltit ja ympyrällä vaihdella uraa niin, että tuli välillä puomien ulko- ja välillä sisäreunasta. Pitkillä sivuilla sai tehdä mitä halusi, itse tein avoja, jotta sain Rasmun taipuisaksi rungostaankin. Laukassa tultiin myös kulmapuomeja ja niiden ympärille 10-12m voltteja + pitkillä sivuilla taas jotain, mikä auttoi oman hevosen vertymisessä. Tein lähinnä sitä, että pyysin Rasmua reippaasti eteen heti kulman jälkeen ja otin takaisin puolessa välissä pitkää sivua. Kulmapuomien väli päädyssä piti ratsastaa vaihdellen neljällä tai viidellä askeleella.


Hyppääminen aloitettiin jumpalla, johon tultiin ravissa sisään (pari ravipuomia, ristikko, yksi askel ja okseri) ja jatkettiin heti okserilta uralle ja kulmapuomille, josta sitten 4 tai 5 askelta toiselle kulmapuomille. Rasmu teki ihanan pyöreitä hyppyjä okserille ja itse yritin lähinnä kiinnittää huomiota omaan asenttoni, etten lähde "itse hyppäämään" vaan pysyn ponnistuksessa lähempänä satulaa, jotta en häiritse hyppyä. Rasmu alkoi tässä kohtaa olemaan jo ihan vertynyt ja innoissaan hyppäämisestä, joten se latasi taas oikein kunnolla laukanvaihtoihin ja pomppi kun mikäkin duracel-pupu. Piia tykkäsi kun siinä oli kerrankin energiaa :D

Innokas poni :D

Seuraava tehtävä oli diagonaalilla oleva linja (puomi, 3 askelta, pysty, 3 askelta, pysty), johon lisättiin vielä alkuun päätypuomit (väliin neljä askelta), joilta neljällä askeleella linjan ekalle puomille ja linjan viimeiseltä pystyltä viisi askelta toisen päädyn ensimmäiselle puomille, josta 5 askelta toiselle. Ensimmäiset neljän askeleen välit olivat aika sujuvat, joten linjalla olisi saanut pidättää aika reilusti. Rasmu tuli kuitenkin superhyvin takaisin linjan jälkeen, eikä viiden askeleen väleissä ollut enää mitään ongelmia, vaikka diagonaalilla oltiinkin menty reippaasti.

Laukanvaihdot a la Rasmu


Kantapäät...

Lopuksi tultiin toisen pitkän sivun jumppaa (puomi, ristikko, puomi, ristikko, puomi, okseri) aloittaen päädyn ensimmäisestä kulmapuomista ja siitä sitten toisen puomin sisäpuolelta jumppaan sisään ja perään neljällä askeleella toisen päädyn puomit. Rasmu hyppäsi taas tosi hyvin; terävästi ja selkäänsä käyttäen. Piia sanoikin, että ei voisi tulla tehtävää enää sen paremmin, joten lopetettiin siihen.

Rasmu sai kiitosta myös siitä, että on nyt paljon rennompi kaulan alaosastaan. Ikuisuusongelmat, eli leukaperien ja niskan rentoutuminen ja se, että itse saisin polveni rentoutettua ovat kyllä edelleen ajankohtaisia. Nyt varsinkin kun mulla on uudet saappaat (teen niistä ehkä vielä jonkun näköisen reviewin, sen verran olen niihin ihastunut), niin tuntuu, että kantapää olisi alhaalla, vaikka se ei ole.. Olen 1.5 vuotta ratsastanut pelkästään Ariatin superpehmeiksi muovautuneilla kengilläni + chapseillä, joten uudenkarheisiin saappaisiin on vähän vielä totuttelemista.

Jäi kyllä todella hyvä mieli tuosta valmennuksesta, en malta odottaa tammikuuta!


2 kommenttia: