maanantai 29. joulukuuta 2014

Annan kouluvalmennus + muita kuulumisia


Meillä oli eilen Annan kouluvalmennus (esteryhmää ei saatu kasaan..), joka jäikin sitten viimeiseksi valmennukseksi tälle vuodelle. Hassua, että parin päivän päästä on jo vuosi 2015! 

Vaihdettiin Rasmulle kuolainta, koska full cheek on niin hirvittävän hidas ja R on alkanut nojata sille enemmän kuin ennen. Tavallinen, liikkuvalla renkaalla varustettu kolmipala on kuitenkin vielä huonompi, koska R osaa roikkua sillä kahta kauheammin pelkästään oikealla kädellä. Salla suositteli oliivia ja se osoittautuikin oikein sopivaksi ratkaisuksi! Periaatteessa tuntuma käteen on sama kuin full cheekillä, koska renkaat ovat kiinteät, mutta ilman varsia tuo kuolain on paljon nopeampi, eikä R pääse makaamaan käden päälle samalla tavalla. 

käynnissä ajoittain jopa tyhjänä kuolaimen alla, ei hyvä, mutta parempi kuin että roikkuisi


Alkuverkoissa en pystynyt istumaan sitten yhtään! Meni keskittyminen kokonaan siihen, että yritin saada jalkojani alas... Tehtiin ensin loivaa kiemuraa volttien kera ja toisella pitkällä sivulla ratsastettiin eteen joka toinen kirjaimenväli. Toiseen suuntaan loiva kiemura tehtiin väistäen ja eteenratsastukset muutettiin kolmeksi käyntiaskeleeksi jokaisessa kirjaimessa. R oli vähän epätasainen ja väistöt vasemmalle eivät oikein rullanneet. Vasen puoli on koko hevosella paljon heikompi ja se näkyy kyllä ihan kaikessa, nyt lähiaikoina on taas saanut keskittyä aika paljon siihen, että lapa ei lähde kaarevalla uralla, varsinkin oikeaan kierrokseen, omille teilleen.

R valuu oikealle, minä vasemmalle :D


Pyörittiin aika paljon keskiympyrällä tehden siirtymisiä ja keskittyen siihen, että kaikkien hevoset oikeasti taipuivat. R tuli siinä ympyrällä lopulta tosi hyväksi ja etenkin siirtymiset alaspäin, jotka normaalisti ovat niitä vaikeampia ja jossa R pudottaa selkänsä & nostaa naamansa, onnistuivat aika kivasti! Laukannostot puolestaan olivat jostain syystä vaikeita tällä kertaa, mutta kun nekin saatiin sujumaan, tehtiin vielä pari vastalaukkakaarretta, jotka menivät meillä ongelmitta.



Isompi maneesi on todella kylmempi! Ulkona oli reilut 10 astetta pakkasta ja vaikka ratsastaessa olikin ihan lämmin, niin heti kun rupesin tekemään loppuverkkaa, olin jo ihan jäässä... Hrr kesä tule pian!!




Loppukevennyksenä vielä pieni puhelimella kuvattu videonpätkä jouluaatolta kun päästin Rasmun ensimmäistä kertaa irti maneesiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti