tiistai 16. joulukuuta 2014

Annan valmennus


Heippa taas pitkästä aikaa! Viimeksi kirjoitin Annan edellisestä estetunnista ja samalla kaavalla mennään taas. Tässä viimeisen kuukauden aikana ei olekaan ehtinyt juuri tapahtua mitään ihmeellistä; sileää ollaan lähinnä työstetty kun ei oikein ole ollut hyppäämiselle sopivia olosuhteita. R pääsi myös karvoistaan nyt kun siirryttiin vihdoin sisälle uuteen maneesiin! Pohja on ihan tajuttoman upottava vielä, joten tosiaan mitään suurempaa ei siellä voi hypätä ja sileän treenikin on aika raskasta. Annan tunnilla tehtiinkin vain jumppaa ihan miniesteillä, puomeilla ja kavaleteilla.


Aloitettiin tunti kaarevalla uralla olevilla ravipuomeilla ja tehtiin väleissä käyntiin siirtymisiä. Rasmu on nyt ollut sileällä ihan kamala etenkin laukassa; ei kuuntele mitään apuja ellei jää ihan pienelle voltille tai ympyrälle pyörimään, pitkällä sivulla se vaan ottaa ja lähtee, eikä esim. käänny. Pelkäsin, että olisi ollut nyt valmennuksessakin samanlainen, mutta kuunteli taas mun apuja suhteellisen hyvin kun oli pelhamit kolmipalan tilalla suussa.


Samoja puomeja tultiin myös niin, että tehtiin laukassa reunimmaiset ja keskimmäiset ravissa. Kun puomit sujuivat, niin tultiin pitkän sivun jumppaa. 17m viimeiseltä kavaletilta okserille oli aika sujuva neljä, voi olla että koko hevonen valahti siinä välissä pariin kertaan pitkäksi... Tähän tehtävään yhdistettiin sitten myös lisää pikkuesteitä ja paljon tarkkaa ja tiukkaa kääntymistä. Kääntymissäde onkin ollut vähän turhan suuri nyt sisätiloihin, joten oli hyvä päästä vähän harjoittelemaan tiukempia teitä hallikautta varten.

kuvat videolta napattuja, laatu ei siis ihan priimaa - pahoittelut!


Kaikki muu sujui yllättävän hyvin, mutta ongelmaksi muodostui taas kerran se, että R ei millään meinannut vaihtaa esteen päällä takasilla laukkaa oikeasta vasemmaksi. Sama ongelma on meillä ollut vuodesta toiseen, joskus pahempana ja joskus ihan vain hetkittäin. Hinkattiin sitten vähän aikaa vain sitä yhtä pientä pystyä, jossa laukan olisi pitänyt vaihtua. Etuset vaihtoivat, mutta takaset vasta monen askeleen päässä, vaikka mitä olisin tehnyt. Yritin johtaa ohjalla ja tehostaa uuden laukan apuja, tulin välillä lähemmäksi, välillä kauemmaksi, Anna käski kääntää tiukemmin tai loivemmin esteen jälkeen vasemmalle ja laittoi apupuominkin... Mutta ei. Oltiin kuitenkin jo sen verran kauan työskennelty ja pohja tosiaan on mikä on, niin päätettiin lopettaa kun toistoja alkoi kertyä ilman mitään tulosta. Tuo ristilaukkaongelma tulee kyllä suoraan Rasmun isältä, samalla lailla sekin jätti takapäätä väärään laukkaan joissain videoissa mitä olen nähnyt, eikä se oikeastaan sitä itseään mitenkään häiritse. Toisaalta olen myös itse oikean puolen apujen kanssa vahvempi kuin vasemman ja jään helposti tiedostamattani hypyssä kiinni oikealla kädellä, millä todennäköisesti on myös osuutta tähän ongelmaan.

hurja puominylitys :D

Piian valmennuksesta postausta tulossa myös tämän viikon aikana, kunhan saan videon väsättyä ja ladattua tubeen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti