sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Valmennusviikonloppu!

Lauantaina olin Annan estevalpassa. Hypättiin aika perusjuttuja: suoria ja kaarevia linjoja, tiukkoja teitä ja niiden yhdistelmänä rataa, joka näkyy alla olevassa kuvassa. Meillä oli kotikenttäetu, tai oikeastaan kotimaneesietu, Aulangolla, koska meidän ahtaassa maneesissa on tottunut huomioimaan tilanpuutteen, eikä pienet tiet tule yllätyksinä. Anna sanoi, että jos yhden meidän tehtävistä olisi teettänyt Haimihallissa, niin ypäjäläiset olisivat olleet ihan pulassa.. Jotain hyötyä tuostakin hallista siis.

Photobucket

Nyt kun lumi on maassa, niin olen ratsastanut tosi paljon hangessa ja pakkanen on piristänyt Rasmua muutenkin. Perjantaina olin Sallan tunnilla, jolla tehtiin mm. sulkutaivutusta diagonaalilla ravissa ja käynnissä ja Rasmu tuli siinä tosi hyväksi. Lauantaina se olikin kivan kevyt ja virkeä. Anna kehui, että teki hyviä hyppyjä oksereille + näytti terävältä. Parhaiten mennyt valmennus vähään aikaan!

Tänään meillä oli Aulangolla Annan valmennettavien pikkujoulut, jonne tuli meidän aulankolaisten lisäksi siis Turun suunnaltakin porukkaa, joihin on tutustunut Pantsun valmennuksissa ja Annan leirillä syksyllä. Aloitettiin puolentoista tunnin teorialla, jossa kahden/kolmen hengen ryhmille jaettiin aiheet ja niistä piti sitten kertoa kaikki mitä mieleen tuli erilaisiin tilanteisiin liittyen muulle porukalle. Meillä oli aiheena hevonen eläimenä, muita aiheita oli mm. kilpailuverryttely, ruokinta, kuljetus ja hevosen viikko-ohjelma.

Teorian jälkeen alkoivat henkilökohtaiset ajat Annan kanssa ja vikellysnäytös + -kokeilu, hiihtoratsastus, satulansovitusdemo ja ruoka. Itse missasin vikellyksen ja satulansovitusdemon kun lupauduin oman aikani jälkeen ulkoiluttamaan Annan koirat.

Photobucket
Näin ulkoilutetaan koiria yleisellä rantatiellä: yksi hihnassa, muut vapaana edellä :D

Photobucket
Huomatkaa miten pikku-Noppa on kasvanut! Alla pari kuvaa heinäkuulta!



Juteltiin Annan kanssa siis tavoitteista, ruokinnasta ja Rasmun viikko-ohjelmasta. Olin laittanut tavoitteiksi ensi vuodelle kehittää sileällä työskentelyä ja mun estesilmää, sekä hypätä 110cm ratoja. 2014 laitoin kysymysmerkillä Junnucupin ja 2015 jätin tyhjäksi, koska itsellä on abivuosi ja Rasmu on jo 17 silloin, joten mitään suunnitelmaa ei voi oikein tehdä. Anna sano, että mulla on realistiset tavoitteet ja jos saan sitä estesilmää parannettua ja 110cm sujuu, niin hänen mukaansa Junnucup voisi onnistua jo tänä vuonna. Huh!
Rasmun viikkoon kuuluu normaalisti kaksi koulutuntia, estevalmennus, pari sileällätyöskentelypäivää, maasto ja vapari. Vaparina yleensä käyn vain taluttamassa tai juoksuttamassa, mutta toisinaan vaparina voi myös toimia kevyt maasto (ihan vaikka vain käynnissä). Anna sanoi, että Rasmulla varmaan toimisi ihan sellainenkin vapari, että sen ei tarvitse edes nähdä meitä. Täytyy varmaan kokeilla tätäkin.

Varsinkin kilpailukäytössä olevalla hevosella olisi hyvä pitää kauden lopussa/alussa rennompi jakso, mikä tarkoittaa Rasmun tapauksessa sitä, että ei hypätä kuukauteen, maastoillaan paljon ja mennään kevyesti antaen kunnon laskea. Tämän tarkoituksena on pitää hevosen pää kunnossa ja antaa mahdollisten rasitusvammojen alkujen parantua, jonka jälkeen sitten nostetaan kuntoa ja valmistaudutaan kohti kisoja. Rasmun lomailu ajoittuu varmaan tammikuulle, tosin juuri äitin kanssa mietittiin, että kun se rokotetaan tässä parin viikon sisään, niin pakollisen rokotusvapaan perään voisi suoraan pistää tämän löysän jakson.

Kun puurot ja joulutortut oli syöty ja juorut juoruttu niin siirryttiin kylpylään, jonne meille oli varattu tilaa kolmesta eteenpäin. Oli kyllä tosi kiva päivä ja kiva nähdä ihmisiä pitkästä aikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti