keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Pantsun valmennus 1/2: sileää helteessä

Huh, hellettä! Kesä iski viileämmän viikon jälkeen takaisin ja vaikka Jaska yritti kaikkensa saadakseen kesälomaa (heitti sunnuntaina jo kolmannen kengän sitten kahden viikon takaisen kengityksen), niin maanantaina koitti pitkästä aikaa Piian valmennus. Koska viime valmennus johon pääsin osallistumaan, oli elokuussa, tiesi Piia mun hevoskuvioista lähinnä sen mitä oli facebookista lukenut ja näki nyt siis Jaskan ensimmäistä kertaa.


Työstettiin ihan aluksi käynnissä hevosia aktiivisiksi takaa ja kuuliaisiksi pohkeille tekemällä kaarevia uria ja lyhyitä väistöpätkiä. Jaska oli heti alusta asti mielellään painautumassa kuolaimen alle ja varsinkin käynnissä oli ihan mahdotonta ratsastaa kun ei olisi saanut olla tuntumaa ollenkaan, että nenä olisi pysynyt edessä. Ravissa jatkettiin samalla teemalla: hevoseen vaikuttaminen vaihtelevien apujen kautta, eli välillä pyyntöä sivulle, välillä eteen ja sitten taas takaisin, siirtymisiä ja istunnan käyttöä vaihtelevasti (välillä alas istuen, välillä keventäen). Mukaan otettiin toisen pitkän sivun 2 puomia ja toisella pitkällä sivulla kaarevalla uralla olevat kavaletit. Jaskalla kesti melkoisen pitkään ennen kun se tajusi miten sen pitää ravissa kavuta kavaleteista yli, niitä kun en ole tainnut sen kanssa koskaan tehdä.. :D 

Ei kumma että hevonen valuu vasemmalle jos mulla on pohje aina yhtä irti... 

Volteilla asettaessani Jaska pääsi käyttämään sisäohjan pidätteen aina hyväkseen dyykatakseen kuolaimen alle, joten yritin pysytellä mahdollisimman isoilla kaarevilla teillä ja vältellä voltteja, vaikka ne olisivat olleet hyviä sisätakajalan aktivointiin.

Jaska: "Ei ravista kuulu hypätä! Ja estekin niin pieni että miten tästä muka pitää mennä toiselle puolelle?? Ihan kummallista tällänen! Help!"

Kun vaihdettiin suuntaa, niin tultiin samoja puomeja ja kavaletteja, mutta sillä erolla, että kavaletit ylitettiin voltilla uralta. Laukassa tehtiin ensin kavaletit samoin kuin alussa, mutta siirryttiin pian taas volteille. Ravissa sain olla koko ajan nykimässä Jaskaa ylös, koska Piia halusi sen paljon korkeammalle niskalle ja nenää eteen. Piia korosti sitä, että kuolaimen alle hakeutuminen on aivan yhtä suuri virhe kuin sen päällä oleminen ja sanoi, että Jaskalla syy on selvästi voimattomuudessa, koska se on niin hyvän oloinen suustaan (koko ajan suu kiinni ja imee hyvin kuolainta). Laukassa työskentely oli aavistuksen helpompaa, kun takajalat alkoivat olla hieman aktiivisempina mukana matkassa. Pari suhteellisen hyvää pätkää sain sekä ravissa, että laukassa pitkän sivun puomeilla. 

Olin jo ehtinyt ravailla vähän loppuraveja kun Piia muutti mielensä ja halusikin nähdä vielä muutamat hypyt kaikilta diagonaaleilla olevilta pystyltä ja okserilta. Jaska oli aika puhki tuossa vaiheessa ja ei antanut ehkä parasta vaikutelmaa hyppytaidoistaan kun ei jaksanut enää nostaa koipiaan ja rymäytettiin muutamaan kertaan okseri alas ihan kunnolla.. :D Piia käski mun ärsyttää Jaskaa kaarteissa niin, että se laukkasi niiden läpi takajalkojensa päällä, mutta pari kertaa heppa levähti sitten heti diagonaalilla ja vain juoksi esteen läpi.


Kommentit eivät päässeet videolle tällä kertaa, koska meillä oli taas korvanapit käytössä :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti