torstai 22. toukokuuta 2014

Pantsun valmennus - tiistai

Tiistain valmennuksesta ei ole kuvia, joten ajattelin kokeilla videomateriaalien jakamista osiin, niin ei tule sitten järjetöntä tekstipläjäystä, jonka jälkeen kymmenen minuuttia videomateriaalia.. :D

Tiistai oli tuhat kertaa onnistuneempi kuin maanantai, oma lääkitys oli kohdallaan ja ilma oli ehkä muutaman asteen viileämpi, joten oli helpompi ratsastaa. Koska oli ratapäivä, pistin taas tutun varustuksen eli gagin yhdellä ohjalla, jolla pidätteet menevät nopeammin läpi. Jotenkin se nivelohja vaan hidastaa ihan kamalasti. Alkutunnista verkattiin itsenäisesti kun Piia antoi palautetta edelliselle ryhmälle, sitten tehtiin pitkän sivun kolmen puomin väleihin eri askelmääriä ja otettiin verkkahypyt (puomi - diagonaalilla okseri - voltti - vesi - suunnanmuutos ja sama toisin päin perään).



Piian mukaan mehän ei siis edes hypätty mitään rataa vaan ihan vaan sarjoja ja linjoja. Hyppyjä silti tässä "ei-radassa" oli 13 + puomit, jotka piti lopuksi ylittää, ja kukaan ei kai meidänkään ryhmässä selvinnyt yhdellä kierroksella, päivän ennätys taisi olla neljä kertaa putkeen. Me jouduttiin vain yhdelle sakkokierrokselle Rasmun kanssa matalammalla korkeudella, vaikka tunaroin taas kyllä ihan olan takaa. Pätkittäin meni tosi hyvin, mutta jotenkin kaikki virheet mitä tein, olivat tavallista suurempia sitten kun niitä tuli.

Rata alkoi jo sinänsä omalla painajaisellani; tajuttoman pitkä suora lähestyminen vesimatolta isolle okserille. Tälläisillä teillä en näe melkein koskaan paikkaa ja Rasmu pääsee levähtämään pikäksi, mikä ei helpota asiaa yhtään. Toinen ongelmakohta oli punainen sarja, jolle tultiin melko nopeasti kaarteesta ja sisäänhyppy oli muuriokseri. Tälläiset nopeat ja hitaat, suorat tai tiukemmasta kurvista tulevat lähestymiset ovat omalle silmälleni suurin ongelma. Kaarevilla teillä ei yleensä tule niin paljoa mokia.



Viimeinen kierros mentiin about 110cm korkeudella, rymäytin aika kauniisti pitkän kahden askeleen sarjan a-osalle pohjiin ja hypystä tuli niin ylöspäin suuntautunut, että en saanut laukkaa enää venytettyä b-osalle. Tämän jälkeen kuitenkin loppurata meni sitten superhyvin ja siihen oli ihan hyvä lopettaa. Kotiläksyiksi saatiin okserilla alkavien sarjojen hyppäämistä ja rutinoitumista. Jos kesäkuussa vaikka sitten olisi tervekin...

2 kommenttia:

  1. Näyttipä teidän meno hyvältä tossa viimeisellä videolla :) mukavan oloinen blogi, jonka löysin sattumalta tänään! Taidanpa jäädä seurailemaan :)

    VastaaPoista