sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Special Post Sundays: Ratsastajaesikuvani


Omalla kohdallani toivo on ehkä jo vähän menetetty, kun etenemistahti ei näillä resursseilla ole päässyt kovin suureksi, joten sen sijaan, että Riossa edustaisin Suomea 20-vuotiaana, seuraan kotisohvalta itseäni pari vuotta vanhemman esteratsastuksen toivon, Reed Kesslerin uraa.




<- Reed & Cylana





Reed & maajoukkuevalmentaja George Morris ->







Reed ansaitsee ehdottomasti ison hatunnoston, sillä hän on esteratsastuksen historian nuorin ratsastaja, joka on koskaan edustanut maataan Olympialaisissa. Reed Kessler tosiaan oli mukana USA:n joukkuessa Lontoossa 2012, ollessaan silloin 18. Jo 15-vuotiaana hän kilpaili 145-tasolla kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa Amerikassa voittaen mm. WEF:ssä Junior Jumper Classicin ja Sprucella Juniori GP:n. Vuotta myöhemmin hän pääsi Euroopankin kilpailuihin voittamaan (mm. Cucci Mastersissa Land Rover GP CSI 2*) ja sijoittumaan. Myöhemmin hän on voittanut mm. arvostetun Queen Elizabeth II Cupin Spruce Meadowsilla tänä vuonna. Kaikki voitot ja sijoitukset löytyvät täältä.


Lomtoo 2012 - Cylana


Queen Elizabeth II Cup 2013 - Cylana

Onisha


Mika

Ruusukehai-Reed on taitava ja rohkea ratsastaja, ja hirvittävän positiivinen ihminen. Ei ole kusi päässyt nousemaan päähän, vaikka on nuorena päässytkin huipulle. Pidän myös todella paljon hänen siististä ja nopeasta ratsastuksestaan, jota katsomalla oppii itsekin. Myös Reedin hevoset ovat jotenkin mun tyylisiäni suurin osa, varsinkin ykkösheppa Cylana! Cylana oli 2011 Reedille tullessaan kilpaillut vain joitakin 130cm luokkia, mutta muutaman kuukauden kuluttua ratsukko kilpaili jo Olympialaisiin valmistavia 160-luokkia.

 “Whenever I’m on Cylana I feel like smiling; I’m just so happy to ride her! She makes me so happy. Cylana is smart as well; she wants to do exactly what you tell her – I never have to tell her things twice.”

Reedin molemmat vanhemmat ovat esteratsastajia, ja Reed World of Showjumpingin haastattelussa sanoi koko elämänsä olleen alusta asti ratsastamista. 12-vuotiaaksi hän kilpaili hunter- ja equitation-luokissa, mutta halusi vaihtaa jumper-luokkiin (eurooppalaistyylisempi kilpailumuoto), vaikka normaalisti siirto tapahtuu vasta 18-vuotiaana. Hän kävi high schoolinsa New Yorkissa, koulussa, joka oli suunnattu huippu-urheilijoille/täysipäiväisessä työssä käyville opiskelijoille, sillä hän ei halunnut mitään muuta kuin ratsastaa täysipäiväisesti. 2012 hän valmistui, ja siitä lähtien on jatkanut unelmansa toteuttamista.




Nations Cup Spruce Meadows 2013 - Mika

Pidän myös esimerkiksi Malinin ja Luciana Dinizin ratsastustyyleistä, mutta jotenkin "ihailen" Reediä enemmän, ehkäpä sen takia, että meidän välinen ikäero ei ole niin suuri, vaikka tasoero onkin. Aiemmin olen jo tainnut mainitakin, mutta kilpailuja edeltävänä iltana aika usein tsemppaan ja imen itseeni Reedin ratsastuksesta huokuvaa voitontahtoa ja taitoa. Jotenkin tulee paljon varmempi olo lähteä sitä maahankaivettua 110cm -rataa ratsastamaan, kun tietää, että toiset voittavat 160-luokkia mennen tullen. Ehkä minäkin vielä joskus...

Kenen ratsastusta te ihailette? Miksi?

2 kommenttia:

  1. Lukion jälkeen lähet maailmalle. Tiedät itekin, että täällä, meidän pienessä suomessa ei ole mitään mahollisuuksia. ( siis ellei rahaa tuu ovista ja ikkunoista .. ) Ruotsia, saksa, hollanti ? Siellä valtio ottaa vähän vakavemmin tän urheilulajin. Siellä ei rakenneta joka mutkaan jäähalleja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä harvinaisen totta! Unelma olis kyllä päästä Keski-Eurooppaan, kun touhu on siellä vähän eri tasolla kun täällä. Joku koulutus pitäis vaan varmaan repiä ensin käteen tai sitten rikas mies :D

      Poista