perjantai 26. heinäkuuta 2013

Annan valpassa pitkästä aikaa

Ei ollut alunperin edes tarkoitus tehdä tästä valpasta postausta, mutta sainkin sekä kuvia, että videomateriaalia, joten tulin toisiin ajatuksiin.

Keskiviikkona Anna tuli pitkästä aikaa pitämään valmennuksia niin, että mäkin pääsin mukaan. Aloitettiin tulemalla harjoitusravissa kolmea puomia, joiden väleissä käyntiin siirtymiset. Välit olivat n. 11m ja 15m. Mikään ei ole niin tuskallista, kun istua estejalustimilla estesatulassa harjoitusravissa.... Huhhuuh..

 photo IMG_9445_zpse4f38942.jpg

Samaa tehtävää tultiin myös laukassa (tosin ilman siirtymisiä) molemmista suunnista, pidempään väliin neljä askelta ja lyhyempään kolme.

 photo IMG_9456_zpsea4a873e.jpg

 photo IMG_9498_zps630c0f6e.jpg

Hypättiin ensin pikkuisilla esteillä vähän siksakkia ja rataan kuuluvia linjoja. Yritin ratsastaa Rasmua heti reippaasti eteen, että laukka pysyisi koko tunnin aktiivisena.

 photo IMG_9501_zpsb0e17a65.jpg

 photo IMG_9512_zps4ee20a6d.jpg

 photo IMG_9515_zpseca7f01f.jpg


Lopuksi hypättiin rataa ja suorityksen piti sanoa itse omasta radastaan positiivinen puoli + jokin korjattava asia, jonka jälkeen muut saivat sanoa samat. Toi tuli kaikille ihan puskista, että piti kommentoida muiden ratoja, onneksi mä yleensä katson aika tarkasti miten muut menevät, joten keksin kyllä kommentitkin.

 photo IMG_9517_zpsf9d06f1e.jpg

 photo IMG_9522_zps91c0bd90.jpg

Mulle sanottiin korjattavina asioina mm. että tiet oli vähän huonoja ja positiivisena palautteena sain kuulla muilta, että mulla oli hyvä rytmi ja lyhyemmät ohjat kuin normaalisti (:D). Annakin kehui, että Rasmu oli hyvin takajalkojen päällä ja laukkasi aktiivisesti, enkä mä enää kuulemma tuupannu niin pahasti esteelle kuin ennen! Sanoin, että lähen yleensä tyrkkäämään esteelle silloin kun en näe etäisyyttä (ks. videolta vihreä okseri radalla) ja Anna sanoi, että jos ei näe, niin on parempi odottaa rauhassa estettä, koska hevonen selviää siitä kyllä, mutta jos tyrkkää sen pitkäksi ennen estettä, niin silloin ei välttämättä selvitä yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti