sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pantsun valmennus Loimaalla 2/2


Torstaina hovivalokuvaajani (äiti) ei ollut paikalla, mutta löysin onneksi vapaaehtoisen kuvaajan. Oma ryhmäni oli puoli kymmeneltä ja Rasmu oli karsinassaan ihan unessa kun menin laittamaan sitä kuntoon. Oli jopa uskaltanut nukkua makuultaan, koska loimi oli ihan pelleteissä. 

Alkuverkattiin tekemällä loivia kiemuroita ensin ravissa normaalisti keventäen, sitten harjoitusravissa väistäen uralta pois ja takaisin. En pystynyt jostain syystä istumaan yhtään ravissa, mutta onneksi ei jääty hinkkaamaan pitkäksi aikaa tuota tehtävää, vaan siirryttiin laukkaan ja tehtiin laukassa ensin vastalaukkakaarteita, sitten vastalaukassa myötalaukkakaarteita. R tuntui laukassa ihan hyvältä, ei ehkä ihan niin energiseltä kuin edellisenä päivänä, muttei ollut myöshkään täysin pohkeen takana.

Keskellä maneesia oli 3 kavalettia 16m väleillä (viimeinen väli kaareva). Ensin tehtiin molempiin väleihin 4, sitten 4-5 ja lopuksi 4-6. Kuusi askelta ei ollutkaan yhtä suuri ongelma, mitä olin ensimmäistä ryhmää katsoessani ajatellut. R tuli hyvin takaisin, mutta kaarevan linjan takia laukka vaihtui vasemmaksi keskimmäisellä kavaletilla kun yritin valmistautua tekemään laajempaa kaarretta. Sitten jos sain laukan pysymään oikeana, jäi kaarre liian pieneksi ja viimeinen askel jäi vajaaksi. Istun kuulemma vinossa vasemmalle, voi olla, että silläkin oli jotain osaa laukan vaihtumisen kanssa..

Hullunkiilto silmissä... :D

Hypättiin verkkahypyt possupystylle ja hurjalle siniselle lainevedelle. Kummallekin Rasmu teki aika jännittyneet hypyt pariin kertaan, pastellisävyt ja etenkin tuollainen yksivärinen vesi näyttävät tietenkin hevosen silmissä vähän oudoilta. Noille esteille tulivatkin koko valmennuksen ainoat järjettömät etäisyydet. Toinen possulle kun R muuttui sitä lähestyttäessä tosi vahvaksi ja kuuroksi pidätteelle, jonka lisäksi vielä oikein tyrkkäsin sen sinne esteelle. Vedellekin R jotenkin jähmettyi pariin kertaan ja ei kuunnellut pohjetta yhtään vai jäi vähän paikalleen laukkaamaan.

Verkkahyppyjen ja parin linjan jälkeen hypättiin rataa (varmaan n.100-120cm), joka oikeastaan sujui tosi hyvin! Kolmen askeleen linjalla otettiin yksi puomi kun väli meinasi jäädä vähän ahtaaksi, mutta muuten tempo pysyi aika hyvänä koko radan läpi ja jopa tiukka kaarre hunterilta sarjalle onnistui oikein hyvin. 




Kotona pitää nyt tehdä nopeus- ja kääntymisharjoituksia Rasmulle, mun pitää löytää rentous lantioon ja hahmottaa vinouteni ja tehdä sille jotain. Seuraava Piian valmennus onkin sitten joulukuussa kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti