tiistai 17. toukokuuta 2016

Kisois toisel puol jokkee

Kuvat ottanut Photoman Annika Mäki, kiitoksia! :)

Racingin Noviisisarjan kiertäminen jatkui Turun Maljasta viime viikon perjantaina. Meinasi jäädä kyyti saamatta ja Jaskakin esitti vähän yhtäkkisestä kuumuudesta johtuvan nestehukan oireita jättämällä alkuviikosta aamuruokia syömättä ja vaikuttamalla väsähtäneeltä, joten melkein peruin startin. Kaikki kuitenkin järjestyi kun kävin useita kertoja päivässä pakkojuottamassa hevosta, nostin suolamäärää (mitä en ollut tajunnut tehdä vaikka lämpötila nousi... Miten tyhmä sitä voi olla?) ja lopulta Salla päätti jälki-ilmoittautua kahdella hevosella perjantaille, joten kyytihuoletkin hävisivät.

Oli hassua käydä Artukaisissa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Viimeksi sinne lähdettiin maaliskuussa 2012 kun haimme Rasmun uuteen kotiin. Time flies. Huomaa muuten kyllä, miten ihanalla sijainnilla asumme kun meiltä on Helsinkiin, Ypäjälle ja Tampereelle 45min-1h ajomatka ja tuo 2h Turkuun tuntui ihan järjettömän pitkältä :D Hatunnosto kaikille, jotka jaksavat ajaa useita tunteja kisoihin viikonlopusta toiseen!


Kisareissu oli aika onnistunut, Jaska oli ihan reteenä paikan päällä ja selvästi tiesi mikä on homman nimi nyt kun se on jo niin hirmuisen kokenut kilpahevonen ;) Verkassa en oikein saanut sitä pohkeen eteen kun se kuikuili tiellä olevia liikenteenohjaajia huomioliiveissään eikä oikein keskittynyt oleelliseen. Rataan tutustuessa sain sen kuitenkin hyvin avuille ravaillessa ja laukkaillessa areenalla ristiin rastiin. Esteitä en sen kummemmin näyttänyt kun niissä ei ollut mitään ihmeellistä. Lähinnä siis kiertelin takanurkassa, missä aidan toisella puolella oli jänniä johteita rykelmässä, sekä sarjan ympärillä, koska Jaska vähän katsoi tuomaritornia sen vieressä.

Oletin, että rata olisi ollut samalla tavalla täynnä yksittäisiä esteitä kuin Ainossa, mutta tilanne oli jotakuinkin päinvastainen: yksi yksittäinen pysty ja muu rata noin kuuden askeleen suoria ja kaarevia linjoja. Jasen kanssa linjat eivät tietenkään ole mikään ongelma, ihmettelin vaan miten vaikeusaste nousi niin radikaalisti edellisestä osakilpailusta... Olin etukäteen asettanut tavoitteen, että koska kaikissa edellisissä starteissa kodin ulkopuolella tulokseksi on tullut 8vp, niin nyt olisi positiivista jos tulisi vain yksi puomi. Edellisistä ykkösen pudotuksista viisastuneena aloitin radan vähän reippaammassa rytmissä ja ratsastin myös loppuradan tätä rytmiä ylläpitäen, hyödyntäen kevyttä istuntaa mahdollisimman paljon. Tuloksena tasainen, reipastempoinen rata yhdellä puomilla, joka tuli kun tyyppi unohti taas kertakaikkiaan nostaa niitä koipiaan riittävän ylös kakkosella. Sarjalle tuli vähän pieni hyppy sisään ja tultiin sieltä pienellä kiemuralla ulos, mutta noin yleisesti ottaen Jaska hyppäsi todella hyvin ja päättäväisesti koko radan läpi. Salla oli sitä mieltä, että oltaisiin valmiita jo metriin, mutta voi olla, että otan vielä yhden avoimen ysikympin startin alle Ypäjällä GP:ssä parin viikon päästä, sitten metri Riders Innissä tai Ainossa kesäkuun alussa, ja sitten toivottavasti puhdas rata + kvaali NHF:n finaaliin Tampereelta Noviisisarjan viimeisestä ysikympistä. 


Pahoittelen puhelinlaatuista videoa, kamera jäi autolle kun en ehtinytkään enää hakemaan sitä radankävelyn jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti