tiistai 26. huhtikuuta 2016

Super-Jaska iskee jälleen!

Perjantaina oltiin ekaa kertaa koulutunnilla ulkona, lauantaina oli estetunnin vuoro! Perjantaina Jaska oli melko iloinen, mutta sain keskitettyä sen pomppufiiliksen työntekoon aika nopeasti. Estetunnin suhteen pelkäsin, että intoa löytyisi vielä enemmän ja varustauduin pitkästä aikaa turvaliivillä. Martingaaliakin haeskelin hetken meidän kaapista, mutta koska muistin ottaneeni sen jo kuukausia sitten kotiin pesuun ja karkuun homehtumiselta, päätin vain toivoa parasta sen osalta, ettei Jaska päättäisi innostua liikaa. Pelko osoittautui turhaksi, koska Jaska 5v. käyttäytyi taas kovin mallikkaasti, vaikka kaikki tekijät katastrofille olisivat löytyneet ympäriltä (tuuli, veneet, kanootit, opettajan kopissa parveilevat lapset tai muiden hevosten ilakoinnit, näin muutama mainitakseni).

Alakentälle ei oltu vielä raahattu kaikkia esteitä, joten tehtävät eivät olleet kovin monimutkaisia, mikä ei tietenkään haitannut nyt kun vasta ekaa kertaa oltiin ulkona. Verkattiin ensin parilla maapuomilla ja volteilla, otettiin muutamia hyppyjä pitkän sivun tehtävällä (puomi-12m-ristikko-20m-puomi) niin, että väleihin tuli saada 3 ja 6 askelta. Jaskalla on niin pitkä askel, että viisikin laukkaa tuntui ihan mahdottomalta änkeä tohon väliin, nyt varsinkin kun moottori toimi paremmin kuin sisätiloissa.


Rataa tultiin ensin ristikoilla, sitten pystyillä ja lopuksi harjoiteltiin yhdet pidemmät lähestymiset vähän isommille pystyille keskellä kenttää. Jaska oli ihan älyttömän hyvän tuntuinen ratsastaa! Mun ei tarvinnut tehdä selässä juuri muuta kuin ohjata tolppien väliin ja yrittää istua itse hiljaa, olispa aina näin helppoa! Perjantaina aloitetaankin sitten ulkokisakausi Riders Innistä, missä hypätään taas 90cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti