tiistai 2. syyskuuta 2014

Haaste: Huonot tavat


Nyt paljastateaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu.

Heippa taas! Rasmun kuntoutus on nyt siinä vaiheessa, että keskiviikkona päästäisiin toivottavasti ottamaan jo vähän laukkaa. Sillä välin kun R kuntoutuu, ajattelin pitää blogia hereillä mm. tämän haasteen avulla. Huonoja tapoja on kertynyt kuuden vuoden hevosenomistajuuden aikana jonkin verran, joten paljastetaanpa niitä nyt sitten... ;)

1. Kun rakennan/korotan esteitä itsekseni kentällä, annan usein Rasmun seurata perässä ohjat kaulalla - ja kentän porttia en tietenkään koskaan sulje. Rasmuhan ei siis ole millään lailla spooky niin, että lähtisi pakoon rasahdusta, tai vaan sikaillakseen. Joskus tuntuu, että se luulee olevansa näkymättömän narun päässä kun seuraa niin kiltisti selän takana.


2. Ehkä neljä kertaa viidestä laskeudun hevosen selästä nostamalla oikean jalan kaulan, enkä takapuolen yli. En tiedä mistä tämän olen oppinut, mutta on varmasti todella viisasta jos hevonen sattuu nostamaan päätään sopivalla hetkellä... Ehkä tätä tyhmää tapaa kompensoi vähän se, että olen opetellut nousemaan selkään aina "oikein", eli jakkaralta - oli sitten kyseessa 168cm Rasmu, tai pikkuponi - koska se säästää satulan runkoa ja hevosen selkää. Lisäksi yritän myös muistaa laittaa oikean jalustimen jalkaan ennen satulaan istumista, sillä näin hevosen pitäisi pysyä paikallaan paremmin ja lisäksi jos selkäännousussa tapahtuu jotain, molemmat jalustimet jalassa pääsee tasapainoon nopeammin.

3. Putsaan kaikki kaviot samalta puolelta. Olisihan se riskittömämpää tietenkin, jos ne putsaisi niin kuin pitää, mutta joskus iski laiskuus ja opetin Rasmun tuohon tyyliin.

4. Käytän saksia väärin leikatessani harjaa ja korva- ja vuohiskarvoja. Meidän sakset eivät ole mitkään maailman jykevimmät, vaan vähän sellaiset rämpylät ja tylsät paperisakset, jotka eivät leikkaa kuin tietyssä kulmassa. Tämän takia rikon aika usein sitä kultaista sääntöä saksien terän suunnasta...

5. Pitääkö tähän mainita vielä joku hevosen takana seisominen? :D Uskon että en ole ainoa, joka ehkä vähän turhan huolimattomastikin asioi vaaravyöhykkeellä, vaikka tämä on varmasti opetettu heti "Tallissa ei saa juosta tai huutaa" -säännön jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti