perjantai 11. joulukuuta 2015

Uusi hevonen, uudet kujeet!

Tänään olen virallisesti taas hevosenomistaja - tällä kertaa tosin myös ihan virallisesti, sillä edellisten hevosten papereissa oli vain äidin nimi. Elämä siis hymyilee, koska lisäksi mulla alkoi tänään huikean pitkä joululoma, joka päättyy vasta tammikuun puolenvälin jälkeen!

Hevosta ei tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalastelemaan, sillä passeli kaveri löytyi Sallalta. Uusi tuttavuus on siis nelivuotias FWB-ruuna MSK Full of Joy eli "Jaska", jolla olen jo reilun kuukauden ratsastanut. Koeratsastettu siis tällä kertaa on enemmänkin kuin vaan sen yhden kerran ;) Mulla on joitain videoita parilta estetunnilta viime viikoilta ja laittaisin niitä tähän jos ei olisi vähän teknisiä ongelmia.. Katsotaan jos saisin viikonlopun aikana ne ladattua tai viimeistään ensi viikolla kun saan omaan koneeseeni uuden laturin.

Tämmönen 170 korkea ruipelo :D

Jaskalla on aika kiva estesuku, isä First Fighter on suoraan For Pleasuresta. Emä on täysveriristeytys mikä näkyy hyvin varsinkin nyt, kun Jaska on vielä kovin lihakseton.

Isä on ainakin aika komea!

Jo pitkään suunnittelin, että seuraava hevonen olisi nuori, mutta näiden suunnitelmien aikaan Rasmulla piti olla vielä monia vuosia edessä. Tavallaan olisi ollut kiva päästä jatkamaan siitä, mihin jäin Rasmun kanssa, mutta toisaalta 10+ -vuotiaan ostaminen ei hirveästi houkutellut, vaikka niitä katselimmekin vähän sivusilmällä äidin kanssa. Taustalla se, että sekä Dani, että Rasmu kestivät meillä sen neljä vuotta - molemmat ostimme 14-vuotiaina. Nelivuotiaan kanssa vuosia pitäisi olla edessä moninkertaisesti tuo määrä jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tietenkään näiden eläinten kanssa ei koskaan voi tietää.

Ostotarkastuksessa tänään - Jaska ei meinannut pysyä pystyssä taivutuksissa :D

Nuori hevonen tuo mukanaan ihan hirveästi kaikkea uutta ja mulla on vähintään yhtä hirveästi motivaatiota! Jaska on onneksi todella järkevä; maailman kiltein käsitellä, ainakin kun Rasmuun vertaa, liikkuu aina hyvällä mielellä ja kun energiataso on sopiva niin käyttäytyy todella mallikkaasti ratsastettaessa. Pari kertaa olen jo ehtinyt tulla alas kun tyyppi kyttää ihan hulluna maneesin yhtä ovea jos vapaapäiviä on ollut liikaa... Kun liikutusta on tarpeeksi ja muistaa itse ratsastaa sen "pelottavan päädyn" läpi, niin Jaska toimii aika kivasti. Sillä on tosi kiva ja elastinen ravi, laukassa voiman- ja tasapainonpuute näkyy siinä, että J lähinnä pinkoo menemään jättiaskelilla, mutta se tulee korjaantumaan toivottavasti pian. Harva nelivuotias sen sijaan osaa tehdä siistejä laukanvaihtoja, raviväistöä ja vastalaukkaa suoralla! Erikoisesteet ja maastoesteetkään eivät ainakaan Sallan ollessa kyydissä ole tuottaneet ongelmia, joten toivotaan, että sama linja jatkuu. Talven aikana harjoitellaan esim. laukan pidentämistä ja lyhentämistä, avoja + käynnistä laukan nostamista. Mutta näistä käytännön jutuista ja tavoitteista enemmän sitten omassa postauksessaan!

2 kommenttia: